All of New Zealand!

24-daagse actieve busreis van/naar Auckland(ID: 18795)

Over de reis

Onze aanrader! Ideaal voor actieve reizigers met een goede conditie voor o.a. wandelingen (2-3 uur). De overnachtingen zijn in eenvoudige cabins of backpackerlodges. Er zijn maximaal 24 deelnemers. Wekelijks vertrek.

In een oogopslag

  • 24-daagse actieve busreis (winter 27 dagen)
  • van/naar Auckland
  • incl. vele excursies en bezoeken
  • voor actieve reizigers en natuurliefhebbers
Vanaf € 2.228 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland - Paihia (D).

Vertrek in Auckland in noordelijke richting. Tijdens uw eerste stop bezoekt u de reusachtige kauri-bomen en de Bay of Islands. U bereikt Paihia en bezoekt het historische Waitangi Treaty House (optioneel).

Dag 2: Paihia - Hokianga (O/D).

Tijdens een boottocht door de Bay of Islands ziet u vaak dolfijnen en andere zeedieren. In de middag kunt u deelnemen aan een Maori-wandeling met gids naar de kauri-bomen (optioneel). ’s Avonds eet u de Nieuw-Zeelandse klassieker fish & chips.

Dag 3: Hokianga - Auckland (O).

’s Morgens maakt u eerst kennis met ´sandboarding´ om nadien het idyllische Waipoua Forest te bezoeken met de duizend jaar oude bomen en het verfrissende Kai Iwi meer. In de late namiddag aankomst in Auckland.

Dag 4: Auckland - Coromandel (D).

U rijdt door het rijke Waikato farmland naar het Coromandel Peninsula. Hier bezoekt u Cathedral Cove en heeft u de mogelijkheid om op Hot Water Beach uw eigen jacuzzi te graven in het zand.

Dag 5: Coromandel - Rotorua (O/D).

U rijdt langs de prachtige kust van de Coromandel door naar Rotorua, waar u het geothermisch gebied Whakarewarewa met de grote geisers bezoekt. ’s Avonds is er een bezoek gepland aan Tamaki Village. Beleef er een traditionele ceremonie bij aankomst en geniet van een hangi (maaltijd bereid in een aardoven).

Dag 6: Rotorua (O).

Vandaag kunt u Rotorua verkennen (alle excursies en activiteiten optioneel). Wat denkt u van een bezoek aan de filmset van Hobbiton, een fietstour of een bezoek aan thermale bronnen?

Dag 7: Rotorua - Tongariro National Park (O/L/D).

U gaat naar de 3 actieve vulkanen in het Tongariro National Park. De actievelingen kunnen zich wagen aan de Tongariro Crossing, een van de mooiste wandeltochten ter wereld. Voor de anderen worden kortere wandelingen en een bezoek aan het Volcanic Center museum (optioneel) aangeboden.

Dag 8: Tongariro National Park - Blue Duck Station (O/D).

Slaap lekker uit en geniet van een uitgebreid ontbijt. Daarna reist u richting Blue Duck Lodge, ´in the middle of nowhere´. In de namiddag maakt u een uitgebreide farmtour en ’s avonds smult u van een diner op basis van lokale producten.

Dag 9: Blue Duck Lodge - Wellington (O).

U rijdt verder naar Wellington. ’s Middags is er nog voldoende tijd om de hoofdstad van Nieuw-Zeeland te verkennen. Een bezoek aan het Te Papa nationaal museum of aan de Weta Workshop studio’s, of een rit in de kabelbaan naar de botanische tuin zijn allemaal aanraders (optioneel).

Dag 10: Wellington - Picton - Abel Tasman (O/D).

In de ochtend ferryovertocht naar het Zuidereiland. In Blenheim neemt u deel aan een wijnproeverij. Aansluitend rijdt u verder via Nelson naar het Abel Tasman National Park. Het diner bestaat uit lokale zeevruchten.

Dag 11: Abel Tasman National Park (O).

Vrije dag in het nationaal park. Optioneel kunt u kajakken, zeilen of wandelen.

Dag 12: Abel Tasman - Frans Josef (O/D).

Vroege start. U reist langs de wilde, romantische westkust. Natuurlijk zijn er voldoende stops om mooie foto’s te maken! Deze landschappen vergeet u nooit meer. Aansluitend gaat u verder naar Hokitika, een centrum voor jadebewerking in Nieuw-Zeeland. De dag eindigt in Franz Josef bij de beroemde gletsjers.

Dag 13: Franz Josef (D).

Dag ter vrije besteding. Er zijn talrijke wandelwegen en excursies naar de gletsjers. Ook een helikoptervlucht loont de moeite.

Dag 14: Franz Josef - Makarora (O/D).

U volgt de zuidkust en bezoekt het meest gefotografeerde meer van Nieuw-Zeeland en enkele watervallen. Over de Haast Pass rijdt u verder naar het Mt. Aspiring National Park. In Makarora maakt u een adembenemende jetboot-tocht.

Dag 15: Makarora - Doubtful Sound (O/D).

U rijdt naar Manapouri voor de overnachtingscruise naar Doubtful Sound. ’s Middags kunt u kajakken. Met wat geluk ziet u dolfijnen en robben.

Dag 16: Doubtful Sound - Queenstown.

U verlaat Doubtful Sound en bereikt Queenstown. De meest avontuurlijke stad van Nieuw-Zeeland heeft alles te bieden: bungee jumping, jetboating, wandelingen, excursies en nog veel meer.

Dag 17: Queenstown (O).

Vrije dag.

Dag 18: Queenstown (O).

Vrije dag.

Dag 19: Queenstown - Mt. Cook (O/D).

U reist verder naar Wanaka, waar u een fietstour maakt. Na de lunch bereikt u Mt. Cook via de Lindis Pass. Bij aankomst is er tijd voor een wandeling.

Dag 20: Mt. Cook - Christchurch (O).

Door de Central Otago bereikt u Lake Tekapo, dat u tijdens een tour verkent. Later heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een wildwater-tour (optioneel). De rest van de groep rijdt verder naar Christchurch en u ontmoet hen daar ’s avonds.

Dag 21: Christchurch - Hanmer Springs (D).

In de ochtend brengt u een bezoek aan Akaroa, dat een Franse sfeer uitstraalt. Na de lunch rijdt u verder naar Hanmer Springs met zijn beroemde warmwaterbronnen.

Dag 22: Hanmer Springs - Kaikoura (O).

Een panoramaweg brengt u naar het kuststadje Kaikoura. De middag heeft u ter vrije besteding. Wij raden een walvisobservatie of zwemmen met zeeleeuwen aan (beide optioneel).

Dag 23: Kaikoura - Wellington.

De terugkeer naar Auckland begint. U rijdt naar Picton en gaat aan boord van de Interislander ferry, die u via de Cook Strait naar Wellington brengt.

Dag 24: Wellington - Auckland (O).

Vandaag rijdt u richting noorden. ’s Middags stopt u voor een picknick bij Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. In de loop van de avond komt u aan in Auckland.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

18795

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour in comfortabele touringbus, 24 dagen, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde overnachtingen (zie ook opmerking), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), vermelde activiteiten (Mountainbiking, Waipu Cove, Bay of Islands boottocht, sandboarding, Maori Cultural Experience, Hot Water Beach, 4WD Farm Adventure, Tongariro Crossing, Interislander Ferry, Winery Visit, Watertaxi Abel Tasman NP, Hot Pools, Jet Boat Ride, Doubtful Sound Overnight Cruise, Thermal Pools, Christchurch City Sights), entreegelden. Winterprogramma 27 dagen: 3 extra nachten en licht gewijzigd programma.

Exclusief

  • overige maaltijden, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

U overnacht in slaapkamers voor 4 tot 6 personen. Op het Coromandel Peninsula en de overnachtingscruise zijn er geen een- of tweepersoonskamers (enkel kamers voor 4 of 6 personen). Gelieve slechts 1 koffer of rugzak per persoon mee te nemen (max. 15 kg).