Zuidelijk Great Barrier Reef per boot

(ID: 3569)

Over de reis

Laat u betoveren door het Great Barrier Reef en de aangrenzende tropische zandstranden. Een cruise met een kleine boot staat garant om het Great Barrier Reef niet alleen te zien maar het ook te beleven. De ontspannen sfeer aan boord verbindt alle genoegens van een cruise met een ongedwongen Australische stijl. Afhankelijk van de activiteiten die u wenst te ondernemen kunt u zelf uw planning aan boord bepalen. De bemanning zal u de fascinerende ecologie van de wildernis uitleggen. U maakt kennis met de kapitein en de rest van de crew. De boot vaart per dag gemiddeld 3 à 4 uur en gaat ’s nachts voor anker.

In een oogopslag

  • 4 dagen zuidelijke route van/naar Cairns
  • snorkeluitrusting & introductieduik inbegrepen
  • hoogtepunten: Great Barrier Reef bij nacht & typisch Australische barbecue op privé-eiland
Vanaf € 946 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Thetford Reef (L/D), start om 10.00 u.

Inscheping bij Trinity Wharf. Vertrek om 11.00 uur naar Thetford Reef. Tijdens een snorkeltocht kunt u de kleurrijke koralen bewonderen. Of ontdek het rif met een glasbodemboot van een iets verdere afstand.

Overnachting: 3 overnachtingen: aan boord van de Coral Expeditions II.

Dag 2: Thetford Reef - Palm Islands (O/L/D).

Vaart door het Hinchinbrook Channel met de spectaculaire grotten van Hinchinbrook Island, het grootste nationaal park ter wereld dat op een eiland gelegen is. ’s Avonds is er een barbecue op het strand van het tropische privé-eiland Pelorus, het meest noordelijk gelegen eiland van deze eilandengroep.

Dag 3: Dunk Island - Nathan Reef (O/L/D).

Bezoek aan Dunk Island met een wandeling in het regenwoud. Vaart naar Nathan Reef, waar u de gelegenheid heeft om te baden of te snorkelen onder begeleiding van een zeebioloog. Het is ook mogelijk om samen met een duikinstructeur een duik te maken, zowel voor beginners als ervaren duikers.

Dag 4: Fitzroy Island - Cairns (O/L), einde om 13.30 u.

Ontdek Fitzroy Island tijdens een wandeling, relax aan het witte zandstrand of verken de onderwaterwereld al snorkelend. Na de lunch keert u terug naar Cairns.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

3569

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • cruise met Engelstalige reisleiding, overnachtingen volgens categorie (alle kajuiten met airco, douche/wc, haardroger en kast), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), koffie-/theepauze, dranken (koffie, thee, frisdranken), introductieduik, kosteloos gebruik van de faciliteiten aan boord, snorkel-/duikuitrusting, transfer naar hotel of luchthaven na de tour.

Exclusief

  • transfers, entreegelden nationale parken (AUD 19,50 p.p., aan boord te betalen), overige dranken, optionele excursies zoals duiken, persoonlijke uitgaven.