Uluru & Kings Canyon Unearthed

(ID: 126690)

Over de reis

Tijdens deze korte trip ontdekt u de belangrijkste hoogtepunten van het rode hart van Australië. Verschillende gidsen begeleiden u bij de verkenning van Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon. Overnachten doet u in comfortabele hotels.

In een oogopslag

  • 3-daagse tour van Ayers Rock naar Alice Springs
  • max. 50 personen, wisselende gids/chauffeur
  • hoogtepunten: Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon
Vanaf € 696 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Uluru (Ayers Rock).

Welkom bij Ayers Rock! Bij aankomst op de luchthaven van Ayers Rock (voor 13.00 uur) wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag brengt u een bezoek aan het Uluru-Kata Tjuta Cultural Centre. Aansluitend maakt u een tocht rond de voet van Ayers Rock met een lokale gids. U leert meer over de lokale flora en fauna, de intrigerende cultuur en de tradities van de lokale Anangu Aboriginal gemeenschap. U bezoekt de Mutitjulu Waterhole en verkent een aantal grotten met Aboriginal rotsschilderingen. Geniet op de “Sunset Strip” van de kleurschakeringen over de monoliet terwijl de zon ondergaat. Optioneel kan worden deelgenomen aan een Outback BBQ; € 93 per persoon.

Overnachting: Overnachting: Outback Pioneer Hotel (budget), Desert Gardens Hotel (standard), Sails in the Desert Hotel (superior).

Dag 2: Uluru (Ayers Rock) - Kata Tjuta (Olgas) - Kings Canyon.

Vroeg uit de veren voor de zonsopgang bij Ayers Rock. Zie de eerste zonnestralen schijnen en de rode aardekleuren tot leven wekken. Aansluitend reist u naar de mystieke koepelvormige rotsen van Kata Tjuta. De Walpa Walk leidt u door de kreekbedding. Terugkeer naar Ayers Rock en na de middag gaat het over de Lasseter Highway en de Luritja Road naar Kings Canyon. U doorkruist de Curtain Springs Cattle Station en ziet ook Mt. Conner in de verte. Met wat geluk ziet u nog de zonsondergang achter Carmichaels Crag.

Overnachting: Overnachting: Kings Canyon Resort (standard room; budget & standard - deluxe spa room; superior).

Dag 3: Kings Canyon - Alice Springs.

Maak u klaar voor een onvergetelijke wandeling! Bij zonsopgang maakt u de klim naar de kloofrand van Kings Canyon. Uw inspanning wordt beloond met een spectaculair uitzicht over het Watarrka National Park. Wandel langs de kloofrand en werp een blik in de diepe kloof. Als er voldoende tijd is, neemt uw gids u nog mee in de groene oase van de “Garden of Eden”. Na een stop bij Kings Creek Station reist u na de middag verder door de uitgestrekte Outback naar Alice Springs. Na een korte stop in Erldunda leidt de Stuart Highway u naar Alice Springs. Aankomst omstreeks 19.00-19.30 uur.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

126690

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • luchthaventransfer bij aankomst, transport in comfortabele touringcar met airco, vermelde overnachtingen, excursies en bezoeken volgens programma, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • vluchten, maaltijden, dranken, fooien, optionele bezoeken en excursies, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wijziging in programma/route mogelijk door weersomstandigheden.