Tropical North exclusief

(ID: 142145)

Over de reis

In kleine groep ontdekt u de hoogtepunten van de nationale parken Kakadu en Nitmiluk en bezoekt u Arnhemland. Geniet van de atmosfeer en logeer in eersteklas accommodaties. Beleef de Top End overdag en kom ’s avonds tot rust in de Hawk Dreaming Wilderness Lodge in Kakadu en in de Cicada Lodge in Nitmiluk.

In een oogopslag

  • 4 dagen 4WD-safari van/naar Darwin
  • reisgroep met max. 14 personen
  • hoogtepunten: Aboriginal-cultuur, Arnhemland, Kakadu & Nitmiluk National Park
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Kakadu National Park (L/D), start om 06.00 u.

U start in het Kakadu National Park, dat met ca. 20.000 km² het grootste nationaal park van Australië is. Tijdens de Guluyambi boottour verkent u met een Aboriginal de East Alligator River. U leert bij over de cultuur, de lokale mythen en overlevingstechnieken in de bush. In Ubirr, dat in het noorden van het park ligt, wandelt u naar meerdere indrukwekkende plaatsen met rotsschilderingen. Vanaf het Nadab uitzichtpunt heeft u een weids panorama. Dit is een heilige plaats van de Aboriginals die afgelegen in het park ligt.

Overnachting: Overnachting: Hawk Dreaming Wilderness Lodge.

Dag 2: Arnhemland (O/L/D).

In Arnhemland ontmoet u Aboriginal kunstenaars in het kunstcentrum van Oenpelli. U kunt ze hier aan het werk zien. In de vallei van Mikkinj gaat u lunchen en ’s middags rijdt u naar Jabiru.

Overnachting: Overnachting: Anbinik Kakadu Resort.

Dag 3: Kakadu National Park - Nitmiluk National Park (O/L/D).

U doorkruist het Kakadu National Park op uw rit naar het Nitmiluk National Park. In Cooinda bezoekt u het Warradjan cultureel centrum. Daarna bezoekt u de Gunlom Falls, die u wellicht kent van de film ´Crocodile Dundee´. Gunlom, met zijn watervallen en natuurlijke infinity pool, biedt vanaf zijn hoger gelegen poel een onvergetelijk uitzicht op de zuidelijke uitlopers van het park. U rijdt verder naar de Katherine regio. Geniet van een drankje en hapjes bij zonsondergang.

Overnachting: Overnachting: Cicada Lodge.

Dag 4: Nitmiluk National Park - Darwin (O/L), einde om 19.30 u.

U bezoekt de eerste twee kloven van Katherine Gorge tijdens de Nit Nit Dreaming boottour, die 2 uur duurt. Ondertussen leert u veel bij over het spirituele centrum van de oorspronkelijke Jawoyn bewoners. Op de terugweg naar Darwin stopt u bij Edith Falls en bij de krijgersgraven bij de Adelaide River.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

142145

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 4WD-safari met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in 2-persoonstenten, 1- of 2-persoonskamers incl. badkamer met douche/wc, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • drinkfles, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 10 kg) en 1 stuk handbagage.

Juni-oktober: de toegang tot Gunlom Falls kan niet worden gegarandeerd. Alternatief bezoek aan de Maguk of Yurmikmik regio.