The Savannah Way (West)

12-daagse autorondreis per 4WD van Darwin naar Broome(ID: 141133)

Over de reis

Een reis op het westelijke deel van de Savannah Way, vol contrasten en door spectaculaire landschappen. U ontdekt oeroude rotsschilderingen van de Aboriginals, unieke wetlands, indrukwekkende kloven en verfrissende rots-poelen. Bovendien rijdt u over de stoffige Gibb River Road. Een andere highlight is een vlucht over de geheimzinnige Bungle Bungle.

In een oogopslag

  • 12-daagse autorondreis
  • van Darwin naar Broome, weg van de gebaande paden
  • hoogtepunten: o.a. Kakadu NP, Bungle Bungle, Gibb River Road
Vanaf € 2.765 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Jabiru (ca. 250 km).

Ophalen van de terreinwagen op de luchthaven van Darwin. U rijdt naar het Kakadu NP. Hier kunt u indrukwekkende rotsschilderingen van de Aboriginals bewonderen, ruige kloven ontdekken en mooie wetlands bezoeken met waterlelies, krokodillen en een rijke vogelwereld. Een must is ook een bezoek aan Ubirr Rock met zijn rotsschilderingen en fraai uitzicht.

Overnachting: Overnachting Mercure Kakadu Crocodile Hotel.

Dag 2: Kakadu National Park (ca. 100 km).

Bezichtig de rotsschilderingen aan Nourlangie Rock. Later kunt u in Cooinda (optioneel) een boottocht maken in de Yellow Water lagune. Hier kunt u talrijke vogels en met een beetje geluk ook zoutwaterkrokodillen spotten.

Overnachting: Overnachting Kakadu Lodge Cooinda.

Dag 3: Cooinda - Katherine (ca. 330 km).

Wie zin heeft in een omweg, gaat via een hobbelige onverharde weg en een wandeling van ca. 1 km naar de minder bekende Maguk Gorge (ook bekend als Barramundi Gorge). Geniet van de torenhoge zandstenen kliffen en een frisse duik bij de Maguk Falls die meestal het hele jaar door bruisen. Daarna verder naar Katherine met tussendoor een extra duik bij Edith Falls.

Overnachting: Overnachting Contour Hotel.

Dag 4: Katherine - Kununurra (ca. 530 km).

’s Morgens is een spectaculaire boottocht (optioneel) mogelijk in de allermooiste kloven van de Katherine Gorge met z’n steile klifwanden. Langs de Victoria Highway rijdt u door het Gregory National Park en over Aboriginal land naar West-Australië. Nadien bereikt u Kununurra.

Overnachting: 2 overnachtingen Freshwater Apartments.

Dag 5: Purnululu National Park (L).

Vandaag ontdekt u het werelderfgoed van de Bungle Bungles. Met een klein vliegtuig reist u naar Purnululu NP. Geniet van het uitzicht op o.a Lake Argyle en de Argyle diamantmijn. In het NP wandelt u langs de Piccaninny Creek tussen bijenkorfachtige rotsformaties naar de Cathedral Gorge. U leert meer over de flora en fauna, het klimaat en de 40.000 jaar oude geschiedenis van de plaatselijke Aboriginals voordat u de vlucht terug naar Kununurra neemt.

Dag 6: Kununurra - El Questro (ca. 80 km).

Vlak bij Kununurra eindigt de asfaltweg en begint de Gibb River Road, de bekendste oudback track van West-Australië. Verder naar uw accommodatie in het unieke El EQuestro Wilderness Park.

Overnachting: 2 overnachtingen Emma Gorge.

Dag 7: El Questro (O).

El Questro biedt een magisch en oud langschap. Geniet van de schoonheid van de Kimberleys tijdens een (optionele) rondleiding of trek er alleen op uit. Een aanrader is de wandeling door de schilderachtige Emma Gorge met een verfrissende duik aan het eind van de kloof.

Dag 8: Langs de Gibb River Road (ca. 350 km) (O).

Verder via de Gibb River Road langs de geweldige Cockburn Range. Bij een rivieroversteek kruist u de Durack River (heeft weinig water tijdens het droge seizoen).

Overnachting: Overnachting Mt. Elizabeth Station (gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten).

Dag 9: Gibb River Road (ca. 170 km) (D).

Door meestal droge rivierbeddingen rijdt u naar Bell Gorge.

Overnachting: Overnachting Bell Gorge Wilderness Lodge.

Dag 10: Gibb River Road - Fitzroy Crossing (ca. 370 km) (O).

U verlaat de Gibb River Road en rijdt nadien naar Windjana Gorge waar u in een versteend koraalrif talrijke zoetwaterkrokodillen treft. Van hieruit rijdt u door naar Tunnel Creek en Fitzroy Crossing als einddoel vandaag.

Overnachting: Overnachting Fitzroy River Lodge.

Dag 11: Fitzroy Crossing - Broome (ca. 400 km).

In de Geikie Gorge strekt zich over een afstand van 4 km een voormalig barrière rif uit, dat u kunt verkennen tijdens korte wandelingen en een optionele boottocht. Zeker de moeite waard! Aansluitend rijdt u langs de Great Northern Highway naar Broome.

Overnachting: Overnachting Seashells Resort.

Dag 12: Broome.

’s Morgens levert u uw huurauto in. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

141133

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), dagexcursie van/naar Kununurra incl. vlucht naar de Bungle Bungles, AVIS 4WD huurauto cat. W (4WD Toyota Landcruiser Prado o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, one way fee (AUD 1.100 - wijzigingen voorbehouden, ter plaatse te betalen), entreegelden, toegang nationale parken, optionele excursies.

Opmerking

Door de weersomstandigheden wordt deze reis alleen aangeboden van begin mei tot half september. 3 personen die samen reizen verblijven deels in een- en tweepersoonskamers; 4 personen die samen reizen delen 1 huurauto en verblijven in 2 tweepersoonskamers of in appartementen met 2 tweepersoonskamers. De hotels in Kakadu National Park werken met flexibele prijzen. De vermelde prijzen kunnen dagelijks wijzigen. Raadpleeg uw individuele aanbieding voor de meest actuele prijzen. De prijs wijzigt niet na een vaste boeking. We raden aan om een satelliettelefoon te reserveren zodat u ook in afgelegen gebieden ontvangst heeft.