Sydney Melbourne Coastal Drive

7-daagse autorondreis langs de kust van Sydney naar Melbourne(ID: 20294)

Over de reis

Zwem aan de witte stranden van Jervis Bay, verken een voormalig walvisvaardersdorp aan Sapphire Coast, wandel naar het meest zuidelijke punt van het Australische vasteland en kuier door verschillende kuststadjes. Op deze reis maakt u kennis met unieke nationale parken en indrukwekkende landschappen.

In een oogopslag

  • 8-daagse autorondreis langs de kust
  • van Sydney naar Melbourne
  • overnachtingen in speciale accommodaties en flats

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Jervis Bay (ca. 200 km) (D).

Na het ophalen van uw huurauto bij het stadsdepot in Sydney, rijdt u in zuidelijke richting naar het Royal National Park, het tweede oudste nationaal park ter wereld. Geniet van het uitzicht van Bald Hill, voordat u de 665 m lange Sea Cliff Bridge oversteekt naar Jervis Bay.

Overnachting: 2 overnachtingen: Paperbark Camp.

Dag 2: Jervis Bay (O/D).

Bezoek Hyams Beach, een van de witste zandstranden ter wereld, maak een boottocht of ontspan in uw accommodatie.

Dag 3: Jervis Bay - Eden (ca. 310 km) (O).

U vervolgt uw reis via de Princess Highway. Via Batemans Bay en Narooma rijdt u door de nationale parken Meroo en Murramarang naar Eden, een voormalige walvisvaardersstad aan Sapphire Coast.

Overnachting: Overnachting: Hotel Australasia.

Dag 4: Merimbula - Paynesville (ca. 290 km).

Na Eden leidt de Princess Highway u naar de grens tussen New South Wales en Victoria. Een omweg leidt naar Mallacoota Inlet. Daarna vervolgt u de reis op de Princess Highway via Lakes Entrance naar Bairnsdale, waar u afslaat naar het zuiden richting de kust.

Overnachting: 2 overnachtingen: Mariners Cove Motel & Apartments.

Dag 5: Paynesville.

Geniet van het indrukwekkende kustlandschap in de Gippsland regio. Het bruisende vakantieoord Paynesville wordt aan drie kanten omringd door meren, en doorkruist door kanalen. Het wordt beschouwd als de vaarhoofdstad van de regio. Een veerboot brengt u over de McMillan Strait naar Raymond Island, een van de beste plekken in Victoria om koala’s te spotten. Het eiland biedt ook meer dan 60 vogelsoorten en talrijke orchideeën en wilde bloemen.

Overnachting: Overnachting: Jetty Road Retreat.

Dag 6: Paynesville - Wilsons Promontory (ca. 260 km).

Via Bairnsdale en Stratford rijdt u naar Sale. Vanaf hier volgt u de Gippsland Highway naar Foster, voordat u verder rijdt richting Wilsons Promontory. U overnacht in een comfortabel verblijf met eigen keuken, in het hart van het populaire park in het meest zuidelijke punt van het Australische continent.

Overnachting: 2 overnachtingen: Tidal River Units.

Dag 7: Wilsons Promontory.

Vrije dag om het landschappelijk zeer afwisselende Wilsons Promontory National Park te verkennen. Prachtige stranden, grandioze wandelpaden en met wat geluk ook kangoeroes en emoes.

Dag 8: Wilsons Promontory - Melbourne (ca. 200 km).

Op weg naar Melbourne kunt u een mooie omweg maken naar Mornington Peninsula, waar u o.a. een bezoek aan een wijngaard kunt brengen. Met het inleveren van uw huurauto in Melbourne eindigt de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

20294

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, tolgelden, overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

De reis is ook te boeken in omgekeerde richting. Beste reistijd: september-april. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Op feestdagen, tijdens evenementen of schoolvakanties vragen sommige hotels een toeslag en/of een langer minimumverblijf. Het reisschema en de prijs worden overeenkomstig aangepast.