Sydney Melbourne Alpine Drive

8-daagse autorondreis van Sydney naar Melbourne(ID: 61414)

Over de reis

De ´Sydney Melbourne Alpine Drive´ brengt u van Sydney naar de hoofdstad Canberra, waar u talrijke nationale monumenten aantreft. Op weg naar Melbourne ziet u nog vele andere hoogtepunten, o.a. de unieke landschappen van de Australische Alpen, het pittoreske Bright in Victoria High Country en de Gippsland Lakes, de grootste binnenwateren van Australië met wilde kusten en ongerepte stranden.

In een oogopslag

  • 7-daagse autorondreis
  • van Sydney naar Melbourne door het binnenland
  • combineerbaar met de Great Southern Touring Route of de Melbourne Adelaide Touring Route

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Canberra (ca. 435 km).

’s Morgens ophalen van uw huurauto. We raden aan de langere, maar veel mooiere, route door het Royal National Park en langs de Illawara Coast te kiezen. Schitterende, witte stranden wachten op u langs de glinsterende Jervis Bay. Vanaf Batemans Bay volgt u de Kings Highway. De kleine plaatsen Braidwood en Bungendore zijn mooie stops op weg naar Canberra, de hoofdstad van Australië.

Overnachting: Overnachting: Novotel Kurrajong.

Dag 2: Canberra - Thredbo (ca. 210 km).

Maak gebruik van de ochtend om Canberra te verkennen. Het kunstmatige Lake Burley Griffin, interessante musea, de indrukwekkende parken en de regeringsgebouwen lonen de moeite. De Monaro Highway leidt naar Cooma. Langs de granietrotsen bij Berridale en langs Lake Jindabyne naar het bergdorp Thredbo, gelegen op een hoogte van 1.365 m in het Mount Kosciuszko National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: The Denman Hotel (tijdens de wintermaanden juni-september overnachting in lager gelegen plaatsen, zoals bijv. Jindabyne).

Dag 3: Thredbo.

Mogelijkheid om Mt. Kosciuszko te beklimmen, met 2.229 m de hoogste berg van Australië. Een stoeltjeslift naast het hotel brengt u naar het bergstation, vanwaar u via verstevigde, veilige paden naar de top wandelt (heen/terug 4-5 uur wandelen).

Dag 4: Thredbo - Albury (ca. 240 km).

Een wondermooie tocht door de alpenregio van Australië, met steeds weer indrukwekkende panorama’s. Via de Alpine Way komt u in Thredbo en Gheehi (vele kangoeroes!). Hier laat u het Kosciuszko National Park achter zich en vervolgt u de Murray Valley Highway via Corryong naar Tallangatta. In Bonegille krijgt u in het Migrant Experience Heritage Park een betere kijk op de geschiedenis van de immigranten.

Overnachting: Overnachting: Best Western Hovell Tree Inn.

Dag 5: Albury - Bright (ca. 160 km).

Vandaag doorkruist u op weg naar Beechworth opnieuw de grens met de staat Victoria. Plan een bezoek aan het Historic Park. De Great Alpine Road voert u nadien door de schitterende bergwereld naar het Mount Buffalo National Park, waar een omweg naar The Horn loont. U wordt er beloond met een fantastisch 360° uitzicht.

Overnachting: Overnachting in Bright.

Dag 6: Bright - Lakes Entrance (ca. 275 km).

Via de Great Alpine Road bereikt u in het Alpine National Park de Mt. Hotham Pass, met 1.820 m de hoogste pas van Victoria! Van hier volgt een rit langs steile bergwanden en door schilderachtige dalen tot aan de kust.

Overnachting: 2 overnachtingen: Waverley House Cottages.

Dag 7: Lakes Entrance.

In Lakes Entrance is een grote vissersvloot gestationeerd. Het badplaatsje ligt ideaal voor trips naar de vogelrijke Gippslands Lakes. Een korte wandeling brengt u naar het spectaculaire 90 Mile Beach.

Dag 8: Lakes Entrance - Melbourne (ca. 330 km).

Van Lake Entrance rijdt u over de Princess Highway naar Melbourne, de hoofdstad van Victoria. De autotour eindigt met het inleveren van uw huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

61414

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, lokale belasting, voertuigverzekering zonder eigen risico. Gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, tolgelden, maaltijden, entreegelden, optionele excursies, entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

De reis is ook te boeken in omgekeerde richting. Beste reistijd: oktober-april.

4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in twee 2-persoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Op feestdagen, tijdens evenementen of schoolvakanties vragen sommige hotels een toeslag en/of een langer minimumverblijf. Het reisschema en de prijs worden overeenkomstig aangepast.