Red Centre exclusief

(ID: 142308)

Over de reis

In kleine groep beleeft u de hoogtepunten van het Red Centre. Geniet van de atmosfeer van Centraal-Australië en overnacht daarbij in eersteklas accommodaties. Beleef Kings Canyon, Uluru en de Kata Tjutas. ’s Avonds trekt u zich terug in het Kings Canyon Resort en Ayers Rock Resort.

In een oogopslag

  • 3 dagen 4WD-safari van/naar Alice Springs of van Alice Springs naar Ayers Rock
  • kleine groep met max. 6 personen
  • hoogtepunten: Aboriginal cultuur, Kings Canyon & Uluru-Kata Tjuta National Park
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs - Kings Canyon (D), start om 14.00 u.

4WD-rit langs de Ernst Giles Road naar het Kings Canyon Resort met verschillende stops onderweg. Geniet van een glas champagne met aperitiefhapjes en maak een adembenemende zonsondergang mee aan de Carmichael Crag, die aan het westelijke einde van Kings Canyon ligt.

Overnachting: Overnachting: Kings Canyon (STD of DLX).

Dag 2: Kings Canyon - Uluru-Kata Tjuta National Park (O/L/D).

Beleef Kings Canyon tijdens een begeleide wandeling, op de zogenaamde Rim Walk. U ziet prachtige landschappen zoals zuilenkoepels, het amfitheater, Lost City en de Garden of Eden. De wandeling duurt ca. 3 uur en vereist een goede fysieke conditie. Als alternatief is er de kortere en makkelijkere Kings Creek Walk, die zonder hoogteverschil naar het centrum van de canyon leidt. Daarna rijdt u verder naar het Uluru-Kata Tjuta National Park. Bij de rotskoepels van Kata Tjuta verkent u de Walpa Gorge te voet. Bij zonsondergang ziet u hoe Uluru en Kata Tjuta van kleur veranderen. Ondertussen geniet u van hapjes, wijn of een verfrissend drankje. Alternatief raden wij het Sound of Silence diner in de outback aan (optioneel), met de mogelijkheid om de Field of Light lichtinstallatie te bewonderen.

Overnachting: Overnachting: Desert Gardens Hotel (STD of DLX).

Dag 3: Uluru-Kata Tjuta National Park - Alice Springs (O/L), einde om 17.30 u.

U maakt de zonsopgang over Uluru en de rotskoepels van Kata Tjuta mee. Daarna wandelt u rond Uluru om de scheppingsmythologie en geologie van Uluru (Ayers Rock) te leren kennen. Om 12.30 uur is er een luchthaventransfer voor wie de reis tot Ayers Rock heeft geboekt. Voor alle andere reizigers begint de terugweg naar Alice Springs. Onderweg stopt u bij het Curtin Springs Station.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

142308

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 4WD-safari met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in de gekozen categorie (STD of DLX), vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • optionele excursies, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Geen lunch op dag 3 voor wie de tour slechts tot Ayers Rock boekt.