Per 4WD door het Red Centre

6-daagse autorondreis van/naar Alice Springs(ID: 1666)

Over de reis

Ontdek het Red Centre van Australië met zijn levendige Aboriginal cultuur en unieke natuur. U ontdekt de majestueuze Uluru (Ayers Rock), de oeroude rotsschilderingen, Kata Tjuta (Olgas), de Western MacDonnell Ranges en de imposante Kings Canyon. Dankzij uw 4WD terreinwagen kunt u ook langs de Mereenie Loop Road rijden, een typisch Australische outback-route.

In een oogopslag

  • 6 dagen 4x4-autorondreis van/naar Alice Springs
  • hoogtepunten: MacDonnell Ranges, Mereenie Loop Road, Kings Canyon, Ayers Rock
Vanaf € 828 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs.

Alice Springs is het ideale vertrekpunt om het Red Centre te verkennen. U haalt uw terreinwagen op en verkent de stad op eigen initiatief. Het beste uitzicht vindt u op Anzac Hill. Ook een bezoek aan de Royal Flying Doctor Service en de School of the Air zijn de moeite waard.

Overnachting: 2 overnachtingen Crowne Plaza.

Dag 2: West MacDonnell Ranges (ca. 120 km).

Vrije dag om de West MacDonnell Ranges voor de eerste keer te verkennen. Breng ook zeker een bezoek aan het Alice Springs Desert Park. Ervaar de typische woestijnflora en -fauna van het Red Centre vlak bij Alice Springs. Daarnaast kan een bezoek aan de kleurrijke Simpsons Gap en Standley Chasm absoluut niet ontbreken. Via wandelpaden komt u bij de kloven. Ontdek de vaak permanente poelen en unieke flora!

Dag 3: Alice Springs - Kings Canyon (ca. 380 km).

Volg de verharde Larapinta Drive langs West MacDonnell Ranges naar Ormiston Gorge. Geniet van een wandeling voor u een frisse duik neemt in de quasi permanente waterpoel. Glen Helen Gorge aan Finke River is ook een echte aanrader! Daarna ontdekt u het prachtig panorama bij Tylers Pass. En waarom maakt u geen omweg naar de Gosses Bluff krater? Aansluitend rijdt u verder over de stoffige Mereenie Loop Road.

Overnachting: Overnachting Kings Canyon Resort.

Dag 4: Kings Canyon - Ayers Rock (ca. 320 km) (O).

Steile rotswanden rijzen imposant op uit het dichtbegroeide palmbomenwoud. Om Kings Canyon te verkennen heeft u de keuze uit een ochtendwandeling op het hogere rotsplateau of een wandeling op de bodem van de kloof.

Overnachting: 2 overnachtingen The Lost Camel.

Dag 5: Ayers Rock - Olgas.

Er bestaan talrijke legendes over Ayers Rock, in het hartje van het Uluru Kata Tjuta National Park, dat wellicht het bekendste symbool van Australië is. U heeft de hele dag tijd om de heilige berg van de Aboriginals en het unieke woestijnlandschap te verkennen. Ook een bezoek aan de 40 km verderop gelegen Kata Tjuta (Olgas) is zeker de moeite waard. De 500 miljoen jaar oude rotsformatie is imposant en geheimzinnig.

Dag 6: Ayers Rock - Alice Springs (ca. 450 km).

Via de Lasseter en de Stuart Highway keert u terug naar Alice Springs. Langs de route ligt Erldunda Roadhouse, een typisch Australisch roadhouse. Met het inleveren van uw huurauto op de luchthaven endigt uw reis door het Red Centre.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

1666

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS 4WD-huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, Mereenie Loop Road permit, optionele excursies, entreegelden en toegang nationale parken.

Opmerking

Beste reistijd: april-september. 4 personen die samen reizen delen 1 huurauto en overnachten in 2 tweepersoonskamers. Op sommige dagen van april tot juni vragen hotels in Alice Springs extra kosten en/of een langer minimumverblijf - accommodatie en tourprijs wijzigen dan ook. De reis kan optioneel ook op dag 6 in Yulara (Ayers Rock) eindigen. eruggave huurauto gebeurt in dat geval op Ayers Rock Airport. De huurprijs voor een enkele reis bedraagt AUD 550 en moet door de huurder ter plaatse worden betaald.