Pacific Coast Touring Route

16-daagse autorondreis langs de zonnige oostkust van Sydney naar Cairns(ID: 77029)

Over de reis

Ontdek de sprookjesachtige landschappen en streken van de oostkust. De Pacific Coast Touring Route is een van de meest geliefde trajecten in Australië. U bezoekt het wijnbouwgebied Hunter Valley, kunt zwemmen met dolfijnen, wandelt op het meest oostelijke punt van het vasteland naar de vuurtoren van Byron Bay, wandelt door oeroud regenwoud, ontspant aan de schitterende Sunshine Coast, bewondert het grootste zandeiland ter wereld en laat zich betoveren door het eilandenparadijs van de Whitsunday Islands en door het Great Barrier Reef. Een rondreis met heel wat UNESCO Werelderfgoed!

In een oogopslag

  • 16-daagse autorondreis van Sydney naar Cairns
  • twee overnachtingen en 4WD tour op Fraser Island
  • hoogtepunten: o.a. Lamington NP, Sunshine Coast, Fraser Island, Eungella NP, Magnetic Island

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Hunter Valley - Port Stephens (ca. 230 km).

Na het in ontvangst nemen van uw huurauto bij het stadsdepot rijdt u door de lieflijke Hunter Valley naar Port Stephens. De mooie natuurlijke haven is aantrekkelijk met zijn goudgele zandstranden en wordt omringd door een heuvelachtig schiereiland waar regenwoud groeit. U kunt hier zwemmen met dolfijnen, deelnemen aan spectaculaire 4x4-ritten in de duinen (excursies optioneel) of eenvoudigweg genieten van de natuur.

Overnachting: Overnachting: Anchorage Hotel.

Dag 2: Port Stephens - Coffs Harbour (ca. 390 km) (O).

Via Port Macquarie rijdt u naar Coffs Harbour aan de kust van de Stille Oceaan, een geliefd vakantieoord met subtropisch klimaat en dunbevolkte stranden. Vanaf de Sealy Outlook heeft u een uitstekend uitzicht. In de stad loont een wandeling langs de kustpromenade en de historische houten aanlegsteiger zeker de moeite.

Overnachting: Overnachting: Aanuka Beach Resort.

Dag 3: Coffs Harbour - Lamington National Park (ca. 420 km).

Byron Bay is het meest oostelijke punt van het continent en staat bekend om zijn brede surfstranden en markante vuurtoren. Daarna gaat het landinwaarts naar het Lamington National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: O’Reilly’s Lodge.

Dag 4: Lamington National Park.

Verken het nationaal park, dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt wandelen of deelnemen aan een begeleide rondleiding. Het landschap wordt gekenmerkt door subtropisch regenwoud met oeroude en reusachtige bomen, brede valleien, ruwe rotsen en talloze watervallen.

Dag 5: Lamington - Sunshine Coast (ca. 240 km).

De route telt veel bochten en brengt u terug naar de kust. U heeft de optie om de route te onderbreken, zodat u in Brisbane kunt rondwandelen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Noosa Lakes Resort, Noosaville.

Dag 6: Sunshine Coast.

Geniet van de lange, fijne zandstranden aan de Sunshine Coast. In het nabije Noosa kunt u gezellig kuieren in Hastings Street.

Dag 7: Sunshine Coast - Fraser Island (ca. 220 km).

Langs de suikerrietvelden van Maryborough rijdt u naar River Heads. Uw huurauto kunt u parkeren bij de ferryhaven. Daarna overtocht naar Fraser Island.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kingfisher Bay Resort.

Dag 8: Fraser Island.

Vandaag verkent u het grootste zandeiland ter wereld tijdens een rondleiding in een 4WD bus. De tocht brengt u naar het prachtige Lake McKenzie, de indrukwekkende bossen van de Pile Valley, het Maheno-scheepswrak, de verfrissende Eli Creek en het beroemde 75 Mile Beach. Lunch is inbegrepen.

Dag 9: Fraser Island - Capricorn Caves (ca. 410 km).

Met de veerboot gaat u terug naar het vasteland. Vervolgens gaat u verder via Rockhampton – gelegen ter hoogte van de Steenbokskeerkring – naar Capricorn Caves. Mis niet de begeleide tour door de kalksteengrotten (inbegrepen). De akoestiek van de Cathedral Chamber is hier erg indrukwekkend.

Overnachting: Overnachting: Capricorn Caves.

Dag 10: Capricorn - Eungella National Park (ca. 400 km).

Rit via Mackay, het hart van de suikerrietteelt, naar het tropische regenwoud van Eungella National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Broken River Mountain Retreat.

Dag 11: Eungella National Park (O).

De bergen in het nationaal park zijn meer dan 1.200 m hoog. Vanuit Eungella kunt u de wandelpaden door het verder vaak ongerepte subtropisch regenwoud zien. De hoofdattractie is ongetwijfeld het schuwe en zeldzame vogelbekdier. Dit dier komt enkel voor in Australië. U kunt het met een beetje geluk zien vanaf een platform vlakbij uw accommodatie.

Dag 12: Eungella - Airlie Beach (ca. 190 km) (O).

Terug naar de kust en verder in noordelijke richting. Mogelijkheid om te zwemmen of een overtocht te maken naar Brampton Island.

Overnachting: 2 overnachtingen: Waters Edge Resort (tot 31.03.24: Boathaven Bay Apartments).

Dag 13: Whitsunday Islands.

Op de Whitsundays vindt u tropisch paradijs met witte en verlaten stranden, waar palmbomen groeien en waar het water mooi blauw kleurt. De groep in het Great Barrier Reef telt in totaal 74 eilanden. Bijzonder de moeite waard is Whitehaven Beach, dat vaak het mooiste strand ter wereld wordt genoemd. Het strand is zo fijn en wit, dat u nauwelijks kunt geloven dat het echt is. Maar ook de kleurrijke onderwaterwereld van het rif kunt u verkennen (excursies optioneel).

Dag 14: Airlie Beach - Townsville (ca. 275 km).

Townsville heeft meer dan 320 zonnige dagen per jaar. We raden hier een bezoek aan het aquarium aan en de korte rit naar Castle Hill. Vanaf de top van de rode granieten monoliet heeft heeft u een uitstekend 360° panorama over de stad en de omliggende eilanden.

Overnachting: 2 overnachtingen: Park Regis Anchorage.

Dag 15: Magnetic Island.

Vandaag neemt u met uw huurauto de veerboot naar Magnetic Island. Maggie – zoals het eiland door de inwoners liefdevol wordt genoemd – is grotendeels nationaal park en met tropische vegetatie bedekt. Het is een paradijs voor koala’s en wallabies. Stranden nodigen uit tot zwemmen en snorkelen. Daarna keert u met de veerboot terug naar Townsville.

Dag 16: Townsville - Cairns (ca. 360 km).

Met de ferry keert u terug naar Townsville, waar u nadien gedeeltelijk langs de kust en door tropische regenwoudgebieden naar Cairns rijdt. Halverwege nodigt het relaxte kuststadje Mission Beach uit met zijn gouden zandstrand en donkerblauwe koraalrif. Met het inleveren van de huurauto eindigt de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

77029

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, veerboot (alleen passagiers) naar Fraser Island en dagtour incl. lunch op Fraser island, veerboot naar Magnetic Island (huurauto en passagiers).

Exclusief

  • brandstof, tolgelden, optionele excursies, entreegelden, parkeerplaats bij River Heads (ca. AUD 30 voor 2 nachten).

Opmerking

De reis kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden. Beste reistijd: april-november. Bij vele hotels geldt tijdens feestdagen of schoolvakanties een toeslag en is een minimum aantal nachten vereist. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in twee 2-persoonskamers. Op feestdagen, tijdens evenementen of schoolvakanties vragen sommige hotels een toeslag en/of een langer minimumverblijf. Het reisschema en de prijs worden overeenkomstig aangepast.

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis

Peppers Anchorage

Anchorage Port Stephens

Peppers Anchorage is gebouwd in de stijl van een vissersdorp en is gelegen aan de Port Stephens Bay. Klik hier voor meer informatie.

Ramada Resort Coffs Harbour

Ramada Resort Coffs Harbour

Ramada Resort Coffs Harbour een hedendaags strandresort aan de Pacific Coast Highway. Meer informatie? Neem een kijkje op onze website.

Oreillys Rainforest Retreat | hotels Australië

O'Reilly's Rainforest Retreat

3,5* natuurresort

Prachtig gelegen natuurresort midden in Lamington National Park met stijlvol ingerichte Suites. De vele wandelpaden voeren u naar de betoverende watervallen en fantastische uitkijkpunten. Klik hier voor meer informatie.

Australis Noosa Lakes Resort

Australis Noosa Lakes Resort

Australis Noosa Lakes Resort is een prijsgunstig appartementencomplex aan de Sunshine Coast. Klik hier voor meer informatie.

Kingfisher Bay Resort | hotels in Australië

Kingfisher Bay Resort

Populair 3,5* resort

Populair resort op Fraser Island; ideaal verblijf voor verkenning van het grootste zandeiland ter wereld. Klik hier voor meer informatie.

Capricorn Caves

Capricorn Caves

Moderne bungalows nabij merkwaardige kalksteengrotten. Klik hier voor meer informatie.

Broken River Mountain Resort

Broken River Mountain Resort

Ideaal om het vogelbekdier te observeren. Klik hier voor meer informatie.

Airlie Beach Hotel

Airlie Beach Hotel

Airlie Beach is de toegang tot de Whitsundays Islands. Klik hier voor meer informatie.

Peppers Blue On Blue Magnetic Island | hotel Australië

Peppers Blue On Blue Magnetic Island

Dit prachtige resort is gelegen op het mooie eco eiland van Magnetic Island en ideaal om koala's te spotten in de eucalyptus bomen. Klik hier voor meer informatie.

Leuke excursies om tijdens deze reis te ondernemen

Noosa Everglades, Kanotocht

Noosa Everglades

Ontdek met de boot het nationaal park, een van de belangrijkste wildreservaten op aarde. Bij deze tour kunt u er ook voor kiezen om al kanoënd de rest te ontdekken. Boottour naar Fig Tree Point, waar kano-deelnemers hun materiaal ontvangen en stroomopwaarts door subtropisch regenwoud peddelen. De boot-deelnemers verkennen de boardwalk.

Whitehaven Beach

Whitehaven Beach & Hill Inlet

Ontdek een van de mooiste stranden ter wereld. U maakt een boottocht naar het noordelijke uiteinde van het strand, naar Hill Inlet. Na een begeleide wandeling in de sporen van de Aboriginals bereikt u een spectaculair uitzichtpunt met een adembenemend panorama op Hill Inlet.