Outback Queensland ontdekken

(ID: 142518)

Over de reis

Beleef de authentieke outback van Queensland en wandel in de sporen van de Waltzing Matilda. Behalve eindeloze landschappen leert u ook het farmleven kennen en ziet u o.a. de School of Distance en dinosaurusfossielen.

In een oogopslag

  • 6 & 7 dagen outback-ervaring van/naar Brisbane
  • Spirit of the Outback treinavontuur
  • hoogtepunten: Stockman Hall of Fame, School of Distance, Qantas Founders Museum, dinosaurussen, outback & stations

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Brisbane - Longreach (D), start om 13.55 u.

Uw perfecte outback-ervaring begint aan boord van de Spirit of the Outback trein. Dit is een reis door afwisselende landschappen naar historische stadjes. De trein is de perfecte manier om ’s nachts door de outback te reizen: 1.325 km in 26 uur tijd, en dat comfortabel in uw privécoupé die ’s nachts uw slaapcoupé wordt. Alternatief komt u op dag 2 aan per vliegtuig (= 6-daagse tour met enkel diner op dag 2).

Overnachting: Overnachting: Spirit of the Outback trein (1ste klas slaapwagon).

Dag 2: Longreach (O/L/D).

U ontmoet uw reisgroep tijdens een welkomstbarbecue in uw accommodatie.

Overnachting: 4 overnachtingen: Longreach Motor Inn.

Dag 3: Longreach (O/D).

Vandaag bezoekt u de School of Distance, die met radio en internet kinderen onderwijst op vele outback-farms. In het Qantas Founders Museum aanschouwt u historische vliegtuigen. Rit naar Ilfracombe en tour langs Wellshot Station, dat in 1891 werd opgericht.

Dag 4: Winton (O/L/D).

Het Australian Age of Dinosaurs Museum ligt op een tafelberg met uitzicht op de vlakte waar ooit T-Rex & Co rondliepen. Hier leert u het tijdperk van de dino’s kennen. U ziet ook de eigenaardige Arno’s Wall die o.a. is gebouwd uit de meest uiteenlopende gebruiksvoorwerpen. Speel eveneens op het unieke Musical Fence of leer het verhaal achter het officieuze volkslied kennen in het Waltzing Matilda centrum.

Dag 5: Longreach (O/D).

U bezoekt de Australian Stockman’s Hall of Fame, een ode aan de mensen in de outback. Laat u inspireren door de verhalen die de outback hebben gemaakt tot wat ze is. Later boottocht op de Thomas River met een spectaculaire zonsondergang. Het diner onder open sterrenhemel wordt muzikaal begeleid door Smithy's Show.

Dag 6: Longreach - Brisbane (O/L).

Om 10.00 uur verlaat de Spirit of the Outback Longreach. Geniet vanuit uw coupé of de restauratiewagon van het uitzicht op de outback-landschappen.

Overnachting: Overnachting: Spirit of the Outback trein (1ste klas slaapwagon).

Dag 7: Brisbane (O), einde om 11.55 u.

U wordt wakker in het achterland van Brisbane. Geniet van uw ontbijt met uitzicht. Aankomst in Brisbane.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

142518

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis met Engelstalige Savannah Guide, 6-daagse tour incl. vlucht Brisbane-Longreach (incl. taksen en kosten, stand: 04.10.19 - wijzigingen voorbehouden), treinritten 1ste klasse met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden.

Exclusief

  • overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 20 kg) en 1 stuk handbagage.