Leer duiken in het Great Barrier Reef

(ID: 50410)

Over de reis

Leren duiken in het Great Barrier Reef met miljoenen exotische vissen, kleurrijke koralen en unieke rifformaties. Pro Dive Cairns is een duikschool in Cairns opgericht in 1983. De duikschool geniet internationale belangstelling en beschikt, als een van de bekendste duikscholen in Australië, over 3 volledig uitgeruste boten. Alle boten zijn 24 m lang en bieden plaats aan 32 passagiers. De Pro Dive boten zijn ingericht met 16 cabins: 14 cabins met een stapelbed en 2 cabins met een tweepersoonsbed.

In een oogopslag

  • 7-daags pakket van/naar Cairns
  • 5-daagse PADI Open Water duikcursus
  • 3 dagen liveaboard Great Barrier Reef
Vanaf € 1.044 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst in Cairns.

Individuele aankomst en check-in voor 3 nachten in uw accommodatie naar keuze. Het pakket omvat naast de duikcursus ook 4 overnachtingen incl. ontbijt in Cairns. De Bay Village Tropical Retreat beschikt over alle diensten van een hotel incl. restaurant en bar.

Overnachting: 3 overnachtingen: Bay Village Tropical Retreat.

Dag 2: zwembadsessie 1 in Cairns (O).

In 5 dagen leert u de basisregels van het diepzeeduiken, zowel in theorie als praktijk. De eerste 2 dagen krijgt u theorieles en maakt u kennis met de duikuitrusting in het zwembad.

Dag 3: zwembadsessie 2 in Cairns (O).

Na nog een dag opleiding met praktijk in het zwembad sluit u de dag af met een schriftelijk examen (Engels).

Dag 4: Cairns - Great Barrier Reef liveaboard (O/L/D).

Op de 3de dag gaat u gedurende drie dagen naar het Great Barrier Reef. Voor de praktische opleiding zijn er 4 duiken voorzien.

Overnachting: 2 overnachtingen: aan boord.

Dag 5: Great Barrier Reef liveaboard (O/L/D).

Op de 2de dag aan boord ontvangt u het begeerde duikbrevet. Daarna kunt u nog een 5-tal duiken maken als gecertificeerd duiker.

Dag 6: Great Barrier Reef liveaboard - Cairns (O/L).

Doe een laatste dag ervaring op aan het grootste rif ter wereld. De duikplaatsen zijn buitengewoon mooi en staan bekend om een uitstekende zichtbaarheid. Tussen de duiken in kunt u ook snorkelen. Terugkeer naar Cairns omstreeks 15.30 uur. Na aankomst op het vasteland check-in voor een laatste nacht in uw geboekte accommodatie in Cairns.

Overnachting: Overnachting: Bay Village Tropical Retreat.

Dag 7: vertrek uit Cairns (O).

Individuele voortzetting van uw reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

50410

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen in Cairns incl. ontbijt, overnachtingen, aan boord in tweepersoonskajuiten (met gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten), alle maaltijden aan boord, Great Barrier Reef National Park & havengeld, duikcursus incl. theorieboek (Engels), duikverzekering en logboek, volledige duikuitrusting, Engelstalige reisleiding.

Exclusief

  • medisch onderzoek, drankjes (BYO=bring your own, enkel blikjes) en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Een medisch attest is verplicht voor leerlingen boven de 45 jaar. Voor personen jonger dan 45 jaar volstaat het positief invullen van een vragenlijst (Engels).

Als snorkelaar of duiker kunt u ook enkel de 3-daagse liveaboard boeken. Vertrek: dagelijks behalve dinsdag. Meer details op aanvraag.