Langs de prachtige koraalkust

11 dagen autorondreis van Perth naar Exmouth(ID: 154579)

Over de reis

Duik onder in de wereld van de West-Australische koraalkust en beleef talrijke avonturen. Wandel door de grillige kloven in het Kalbarri NP en ontdek de spectaculaire koraalriffen van Ningaloo Reef. Bijzonder hoogtepunt: in Shark Bay en Ningaloo Reef, beide UNESCO Werelderfgoed, kunt u met reuzenmanta’s en de grootste vis ter wereld zwemmen, de walvishaai.

In een oogopslag

  • 11 dagen autorondreis
  • van Perth naar Exmouth
  • hoogtepunten: o.a. Nambung NP (Pinnacles), Kalbarri NP, Shark Bay, Francois Peron NP, Ningaloo Reef
Vanaf € 1.163 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth - Cervantes (ca. 200 km).

U haalt uw huurauto op bij het stadsdepot en rijdt via de Indian Ocean Drive naar Cervantes bij het Nambung National Park, dat aan een idyllische kust ligt aan de diepblauwe Indische Oceaan. In het typisch West-Australische woestijnlandschap rijzen uit de goudgele zandduinen de ´pinnacles´ op, rotstorens die door erosie zijn gevormd. Bij zonsopgang en zonsondergang zijn de kleuren heel intens.

Overnachting: Overnachting: Pinnacles Edge Resort.

Dag 2: Cervantes - Kalbarri (ca. 380 km).

In de ochtend kunt u nogmaals de fascinerende kalkstenen pilaren van het nationaal park bezoeken. Optioneel kunt u zwemmen met zeeleeuwen. De boottochten (ca. 2 u.) vinden over het algemeen dagelijks in de ochtend of voormiddag plaats vanaf het ca. 30 km verder gelegen Jurien Bay Harbour. Nadien reist u verder via de Indian Ocean Drive en de Highway 1 via Dongara naar Geraldton. Dit stadje ligt in Champions Bay aan de Batavia Coast en is de perfecte plek om te windsurfen. U vindt er historische gebouwen, een moderne jachthaven en een mooie strandpromenade. Onderweg naar Kalbarri merkt u de vele Banksia planten op. Dit stadje aan de Coral Coast is het ideale startpunt om het kleurrijke Kalbarri NP te ontdekken.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kalbarri Edge Resort

Dag 3: Kalbarri Nationaal Park.

In een van de mooiste nationale parken van West-Australië toont de natuur veel kleurcontrasten en een adembenemende schoonheid. U treft hier kleurrijke stenen bogen aan, evenals imposante canyons en de indrukwekkende slenk van de Murchison River. Het beste uitzicht op de diepe en merkwaardige slenken heeft u vanaf uitzichtpunten zoals Nature’s Window, Z-Bend en Ross Graham Lookout.

Dag 4: Kalbarri - Monkey Mia (ca. 400 km).

Via het Overlander Roadhouse rijdt u naar het Peron schiereiland en het UNESCO Wereldnatuurerfgoed Shark Bay, met levende fossielen (oeroude stromatolieten), stranden met ontelbaar veel schulpen en dramatische kustlandschappen. Uw bestemming van vandaag is het dorpje Denham.

Overnachting: 2 overnachtingen: Monkey Mia Dolphin Resort.

Dag 5: Francois Peron Nationaal Park (L).

Vandaag gaat u een hele dag op stap met een Aboriginal gids (van/naar Denham). U rijdt met een 4WD-voertuig door spectaculaire landschappen met rood woestijnzand, turkooisblauw water en fantastische uitzichten. U gaat op zoek naar schildpadden, haaien, zeekoeien, manta’s, thorny devils, mierenegels, kangoeroes, slangen en andere dieren. Af en toe kunt u snorkelen en zwemmen, zoals in de natuurlijke whirlpool van Peron Homestead. Terugrit rond 16.30 u.

Dag 6: Monkey Mia - Carnarvon (ca. 350 km) (O).

Maakt u graag een excursie naar Monkey Mia? Bijna iedere dag komen de dolfijnen hier ’s morgens naar het strand toe. Staand in kniediep water, kunt u vriendschap sluiten met deze zoogdieren. Aansluitend rijdt u naar Carnarvon, een stadje dat omgeven wordt door stranden en fruitplantages in het noorden van de Coral Coast.

Overnachting: Overnachting: Hospitality Inn.

Dag 7: Carnarvon - Coral Bay (ca. 240 km) (O)

De ontspannen kuststad Coral Bay ligt vlak aan het Ningaloo koraalrif. Deze plek aan het zuidelijke einde van het Ningaloo Marine Park nodigt uit tot zwemmen en snorkelen. Hier staat het zeeleven centraal.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bayview Coral Bay.

Dag 8: Coral Bay.

Ontdek de unieke onderwaterwereld van het Ningaloo koraalrif. Maak uw keuze uit de talrijke (optionele) activiteiten: snorkelen met reuzenmanta’s (gehele jaar), walvishaaien (maart tot augustus) en bultruggen (augustus tot november) of een excursie met een zeekajak naar het buitenrif.

Dag 9: Coral Bay - Exmouth (ca. 150 km).

’s Morgens kunt u nogmaals zwemmen en snorkelen in Coral Bay. De rit naar uw hotel in Exmouth duurt ca. 1,5 u. In Exmouth kunt u optioneel deelnemen aan een tour in een boot met glazen bodem en ontdekt u de gevarieerde onderwaterwereld. Wij raden u ook een bezoek aan de droomstranden van Turquoise Bay aan en - indien u over een 4WD-voertuig beschikt - het Cape Range NP. Dit nationaal park ligt 50 km van Exmouth verwijderd en biedt niet enkel ongerepte, sneeuwwitte stranden, maar ook diepe kloven en kalkstenen rotsformaties.

Overnachting: 2 overnachtingen: Exmouth Escape Resort.

Dag 10: Exmouth.

Tussen maart en augustus kunt u in Exmouth met de grootste vis ter wereld zwemmen (optioneel). Ontdek de kleurrijke wereld van het Ningaloo Marine Park en ontmoet de oceaanreuzen van het rif van heel dichtbij. Geniet van deze unieke belevenis.

Dag 11: Exmouth.

Uw reis eindigt met het inleveren van de huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

154579

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), AVIS huurauto volgens geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, dagexcursie naar het Francois Peron NP (min. 6 pers.).

Exclusief

  • brandstof, one way fee (AUD 440 tussen 01.04.-30.11., AUD 1.100 tussen 01.12.-31.03. - wijzigingen voorbehouden, ter plaatse te betalen), optionele excursies en entreegelden, toegang nationale parken.

Opmerking

Beste reistijd maart-november. De tour is ook mogelijk in omgekeerde richting (prijs op aanvraag). 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers.