(ID: 77015)

Over de reis

De Kimberley-regio omvat 320.000 km² en is een van de laatste gebieden ter wereld waar u nog echte wildernis aantreft. Tussen Kununurra in het oosten en Broome in het westen ligt een gebied zo groot als Frankrijk met in totaal slechts ca. 15.000 inwoners. U ziet bizarre bergketens, uitgestrekte steppes, veel ravijnen, tropische regenwouden en nog zoveel meer. Deze 4WD-kampeersafari neemt u mee naar de hoogtepunten van de Kimberley en Katherine. Langs de beroemde Gibb River Road ontdekt u kloven, het Mitchell Plateau en het El Questro Wilderness Park. U bezoekt het afgezonderde Purnululu NP met het Werelderfgoed Bungle Bungles, de Ord River en Lake Argyle. Voor u ten slotte in Darwin aankomt, geniet u van een boottocht richting de spectaculaire Katherine Gorge.

In een oogopslag

  • 15 dagen van Broome naar Darwin of omgekeerd
  • min. 2, max. 20 personen
  • hoogtepunten: verschillende kloven in de Kimberley, Gibb River Road & Katherine Gorge
Vanaf € 2.659 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome (D).

Aankomst in Broome op eigen gelegenheid. Luchthaventransfer naar de lodge en vervolgens gemeenschappelijk diner.

Overnachting: Overnachting: Kimberley Traveller Lodge.

Dag 2: Windjana Gorge - Tunnel Creek (O/L/D).

Tegen 07.00 uur vertrekt u naar de ruige Kimberly regio. Uw eerste stop is de Boab Prison Tree, die in de tijd van de pioniers gebruikt werd als gevangenis. Daarna rijdt u via de Gibb River Road verder in de richting van Napier Range. Onderweg vertelt uw gids u veel achtergrondinformatie over de regio en haar geschiedenis. U bezoekt de 3,5 km lange outback-oase Windjana Gorge met zijn 90 m hoge rotswanden, zoetwaterkrokodillen en vele vogelsoorten. Na een picknick-lunch begeeft u zich in de namiddag samen met een inheemse Bunuba-gids op weg naar Tunnel Creek. In dit 750 lange grottensysteem ontdekt u stalactieten en een grote hoeveelheid aan wilde dieren. Een verfrissende duik in een idyllisch meer is een hoogtepunt van de dag.

Overnachting: Overnachting: Camping Windjana Gorge.

Dag 3: Bell Gorge (O/L/D).

Vandaag gaat u Bell Gorge verkennen, die in het King Leopold Range National Park ligt. Dit idyllische toevluchtsoord, dat een van de mooiste in de omgeving is, herbergt watervallen en kristalheldere rotsmeren, die over miljoenen jaren zijn ontstaan – een aangename plek om een paar uur te ontspannen!

Overnachting: Overnachting: Camping Silent Grove.

Dag 4: Galvans Gorge - Mt. Elizabeth Station (O/L/D).

U rijdt verder naar Mt. Elizabeth Station. Onderweg bezoekt u de Galvans en Adcock Gorge. In de laatstgenoemde kunt u gaan zwemmen. Ontdek de natuurlijke pracht van dit afgelegen gebied van Mt. Elizabeth Station, dat sinds 1945 familiebezit is. Geniet van het uitzicht en maak van de gelegenheid gebruik om foto’s te nemen, te vissen of te relaxen.

Overnachting: Overnachting: Camping Mt. Elizabeth Station.

Dag 5: Mt. Elizabeth Station - Mitchell Plateau (O/L/D).

Per 4x4 rijdt u via de Kalumburu Road naar de Mitchell Plateau Track. U steekt rivieren over en doorkruist bossen met Livistonia palmen. U heeft twee dagen de tijd om dit nationaal park te verkennen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Camping in het National Park.

Dag 6: Mitchell Plateau (O/L/D).

Wandeling naar de Little en Big Merten Falls met mogelijkheid tot een verfrissend bad. U kunt de Aboriginal Bradshaw rotsschilderingen bewonderen. Optioneel is een rondvlucht mogelijk boven het Mitchell Plateau.

Dag 7: Mitchell Plateau - Drysdale River Station (O/L).

Verder naar Drysdale River Station, een ware oase in de outback, een boerderij in familiebezit. Verken actief de omgeving of neem de tijd om te ontspannen.

Overnachting: Overnachting: Camping Drysdale River Station.

Dag 8: El Questro Wilderness Park (O/L/D).

U rijdt verder langs de Gibb River Road naar El Questro Wilderness Park, waar u talrijke kloven, fraaie landschappen en heel wat vogelsoorten aantreft. Twee dagen worden aan deze regio besteed. U heeft de keuze om te baden in de thermale bronnen van Zebedee Springs of bijv. een wandeling naar Emma Gorge te maken met mogelijkheid tot zwemmen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Camping El Questro Wilderness Park.

Dag 9: El Questro Wilderness Park (O/L).

U heeft optioneel de mogelijkheid om een boottocht te maken in de Chamberlain Gorge met de rotsschilderingen van de Aboriginals.

Dag 10: El Questro Station - Purnululu National Park (O/L/D).

Rit naar het Purnululu National Park, een rotsmassief met honingraatvormige zandsteenformaties, de zogeheten Bungle Bungle. Ook hier verblijft u twee dagen. Rivieren hebben het landschap vormgegeven over een tijdspanne van 20 miljoen jaar. Het gebied is pas in 1987 ontdekt en tot nationaal park verklaard. Geniet van de Australische zonsondergang met uitzicht op de rotsen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bungle Bungle Safari Camp.

Dag 11: Purnululu National Park (O/L/D).

U verkent het Echidna Chasm, bekend om zijn Livistonia palmen, en maakt een korte wandeling naar de indrukwekkende Cathedral Gorge, een natuurlijk amfitheater. ’s Middags heeft u de optie om een helikoptervlucht te maken en het park uit vogelperspectief te bewonderen (optioneel).

Dag 12: Purnululu National Park - Kununurra (O/L/D).

Stop bij Kununurra op weg naar Lake Argyle, die van deze droge regio een vruchtbare oase voor landbouw heeft gemaakt. Bezoek het historische Durack Homestead Museum of wandel langs een van de vele bushpaden om de omgeving te verkennen. Een boottocht bij zonsondergang is een fijne manier om de dag te beëindigen.

Overnachting: Overnachting: Camping Kununurra.

Dag 13: Kununurra - Katherine (O/L/D).

U rijdt verder oostwaarts langs de Victoria Highway naar Northern Territory. U verlaat West-Australië en bereikt Katherine, thuis van het spectaculaire Nitmiluk National Park.

Overnachting: Overnachting: Camping Katherine.

Dag 14: Nitmiluk National Park - Darwin (O/L).

Tijdens de boottocht bezoekt u 2 van de 13 kloven en leert u veel bij over de Aboriginals van de Jawoyn stam. Op de aansluitende rit naar Darwin kunt u nog een laatste frisse duik nemen bij Edith Falls. Aankomst in Darwin tegen 17.00 uur.

Overnachting: Overnachting: Hotel.

Dag 15: Darwin.

Individuele voortzetting van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

77015

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour in 4WD-voertuig met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in swags & tweepersoonstenten, cat. Camping Plus = eenvoudige kamers/Cabins voor 6 nachten (meestal gemeenschappelijk sanitair), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • hoofdkussen, slaapzak (AUD 45, ter plaatse te betalen), optionele excursies, zaklamp, drinkfles, overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bezetting met 1 persoon kan in het Bungle Bungle Camp niet gegarandeerd worden.

Bij het opbouwen/afbreken van de tenten en lichte klusjes is uw medewerking gewenst.

Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 10 kg) en 1 stuk handbagage.

Neem voor de wandeling door Tunnel Creek waterschoenen of sandalen mee.