Kimberley Complete Deluxe 4WD-kampeersafari

(ID: 7279)

Over de reis

U ontdekt de afgelegen en ruige Kimberley regio in het noordwesten van Australië. U ziet de meest uiteenlopende ravijnen langs de beroemde Gibb River Road, rijdt op echte 4WD-tracks, overnacht in permanente en stijlvolle tentenkampen en bewondert de lokale Aboriginal cultuur. U gaat wandelen naar de Mitchell Falls, ziet oude rotsschilderingen en vliegt met de helikopter over de indrukwekkende waterval. Geniet bij zonsondergang van een drankje en aperitiefhapjes met uitzicht op het spectaculaire Bungle Bungle massief wanneer het rood en oranje kleurt. Geniet van een warm bad in de Zebedee Springs, een natuurlijke oase in het hart van Kimberley.

In een oogopslag

  • 15 dagen deluxe 4x4-kampeersafari van/naar Broome
  • in kleine groep met max. 20 personen
  • incl. helikoptervlucht boven de Mitchell Falls
  • hoogtepunten: Gibb River Road, Bungle Bungle, Kimberley kloven en rotsschilderingen
Vanaf € 8.404 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome (D), start om 17.00 u.

Individuele aankomst in Broome en transfer naar uw hotel. ’s Avonds gemeenschappelijk diner.

Overnachting: Overnachting: Cable Beach Club Resort & Spa.

Dag 2: Windjana Gorge - Tunnel Creek (O/L/D).

Rit naar de 1.500 jaar oude Boab Prison Tree. U aanschouwt de indrukwekkende Windjana Gorge en misschien ook zoetwaterkrokodillen langs de oever. Verdere doorreis naar Tunnel Creek en wandeling door de 750 m lange tunnel naar een oase.

Overnachting: Overnachting: Fitzroy River Lodge.

Dag 3: Geikie Gorge - Purnululu National Park (O/L/D).

Boottocht door Geikie Gorge waarbij u veel opsteekt over de flora en fauna. Via Halls Creek reist u verder naar Purnululu National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bungle Bungle Wilderness Lodge.

Dag 4: Purnululu National Park (O/L/D).

U wandelt naar Cathedral Gorge, langs de Piccaninny Creek met bijenkorf-achtige rotsformaties. Uw gids vertelt u over de geologische geschiedenis en over de bush-geneeskunde en -voeding van de Aboriginals. U heeft de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over de Bungles (optioneel).

Dag 5: Purnululu National Park - Kununurra (O/L/D).

U wandelt naar Echidna Chasm, een spectaculaire rotskloof. Daarna rijdt u door het ruige landschap van de Kimberley-regio naar Kununurra.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kununurra Country Club Resort.

Dag 6: Lake Argyle - Ord River (O/L/D).

Rit naar Lake Argyle, een kunstmatig aangelegd meer en tevens vertrekpunt van een boottocht op Ord River. Geniet van de zonsondergang op Lake Kununurra.

Dag 7: Wyndham - El Questro Wilderness Park (O/L/D).

Vandaag bezoekt u Parry’s Lagoon en vervolgens rijdt u naar Wyndham, waar u het Five Rivers uitzichtpunt bereikt en een vergezicht heeft over de Golf van Cambridge. Na de lunch rijdt u verder naar El Questro Wilderness Park. Geniet o.a. van een bad in de warmwaterbronnen van Zebedee Springs.

Overnachting: Overnachting: El Questro, Emma Gorge Resort.

Dag 8: El Questro Wilderness Park - Home Valley Station (O/L/D).

Wandeling naar Emma Gorge, waar u nog een verfrissend bad kunt nemen in een rotsmeer. Daarna rijdt u naar Home Valley Station, waarbij u de beroemde Pentecost River oversteekt. De rundveeboerderij is ook bekend uit de film ´Australia´. Geniet op Cockburn Range van de zonsondergang met een drankje in de hand!

Overnachting: Overnachting: Home Valley Station.

Dag 9: Gibb River Road - Mitchell Plateau (O/L/D).

Via de beroemde Gibb River Road bereikt u Mitchell Plateau met de zeldzame Livistonia palmen, indrukwekkende watervallen en rotsmeren. Het camp ligt op het plateau, wat het een uitstekend observatiepunt maakt voor kraanvogels, reigers, wouwen en zeeadelaars.

Overnachting: 2 overnachtingen: Mitchell Falls Wilderness Lodge.

Dag 10: Mitchell Plateau (O/L/D).

U verkent vandaag het Mitchell Plateau. Al naargelang beschikbaarheid wordt u begeleid door een lokale Aboriginal. U ziet de Little & Big Merten Falls, Bradshaw rotsschilderingen en Mitchell Falls. Vergeet uw zwemspullen niet! Geniet ook van een helikoptervlucht die u terugbrengt naar de wagen.

Dag 11: King Edward River - Drysdale River Station (O/L/D).

Verken de Windjana & Gwion (Bradshaw) rotsschilderingen. U heeft ook de gelegenheid om een frisse duik te nemen in King Edward River. Daarna rijdt u naar Drysdale River Station.

Overnachting: Overnachting: Drysdale River Station.

Dag 12: Manning Gorge - Galvans Gorge (O/L/D).

Rit door runderfokkerijgebied naar Manning Gorge en Galvans Gorge. Aanschouw de rotsschilderingen of geniet van een verfrissend bad voor u langs de Gibb River Road verder reist naar de Bell Gorge Wilderness Lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bell Gorge Wilderness Lodge.

Dag 13: Bell Gorge (F/M/A).

Vandaag wandelt u naar een van de mooiste kloven en watervallen van de regio, Bell Gorge. U heeft de tijd om de omgeving te verkennen en een frisse duik te nemen.

Dag 14: King Leopold Range - Derby - Broome (O/L/D).

Door Wilinggin King Leopold Range Conservation Park rijdt u naar Derby, waar u het Mowanjum kunst- en cultuurcentrum bezoekt. Vervolgens rijdt u verder naar Broome. ’s Avonds gemeenschappelijk afscheidsdiner.

Overnachting: Overnachting: Cable Beach Club Resort & Spa.

Dag 15: Broome (O), einde om 8.00 u.

Transfer naar de luchthaven en einde van uw reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

7279

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour met 4WD-voertuig met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in vaste tweepersoonstenten in lodges en permanente kampen incl. comfortabele bedden, beddengoed, hoofdkussen en deken, badkamer (buiten), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • optionele excursies, drankjes, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 16 kg) en 1 stuk handbagage.