Kimberley 4WD-kampeersafari

(ID: 77004)

Over de reis

De Kimberley regio omvat 320.000 km² en is een van de laatste wildernisgebieden op aarde. Tussen Kununurra in het oosten en Broome in het westen ligt een gebied zo groot als Frankrijk met in totaal ca. 15.000 inwoners. U ziet bizarre bergketens, brede steppes, veel ravijnen, tropische regenwouden en nog zoveel meer.

In een oogopslag

  • 5-daagse 4x4-kampeersafari van/naar Broome
  • groepsreis met max. 20 personen
  • hoogtepunten: verschillende kloven in de Kimberley & Gibb River Road

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome - Fitzroy Crossing (L/D), start om 07.30 u.

U verkent de oude stadskern van Fitzroy Crossing. Aansluitend boottocht in de Geikie Gorge. Een ranger van het nationaal park leert u meer over de geologische achtergrond van deze kloof. Verder kunt u ook zoetwaterkrokodillen en vele vogelsoorten zien. ’s Avonds is er een Australische barbecue.

Overnachting: Overnachting: Camping Fitzroy River Lodge.

Dag 2: Fitzroy Crossing - Purnululu National Park (O/L/D).

Rit naar het goudzoekersstadje Halls Creek en onderweg naar het Purnululu National Park, beter bekend als de Bungle Bungle, en een bezoek aan China Wall. Geniet van de zonsondergang in het camp.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bungle Bungle Safari Camp.

Dag 3: Purnululu National Park (O/L/D).

Verken de hoogtepunten van de Bungle Bungle waaronder Cathedral Gorge en Echidna Chasm en ontdek alle weetjes omtrent deze unieke rotsformaties. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken over dit gebied.

Dag 4: Mimbi Caves - Fitzroy Crossing (O/L).

Rit naar het hart van het Goonivandi-gebied, het grootste grottensysteem van West-Australië, de Mimbi Caves. Een lokale Gooniyandi Aboriginal vertelt u de traditionele verhalen en laat u de oude rotstekeningen zien.

Overnachting: Overnachting: Camping Fitzroy River Lodge.

Dag 5: Windjana Gorge - Broome (O/L), einde om 18.30 u.

Verdere doorreis naar Tunnel Creek en wandeling door de 750 m lange tunnel. Na een verfrissende duik volgt de rit naar Windjana Gorge. Deze kloof is beroemd om zijn zoetwaterkrokodillen, de 90 m hoge wanden en de vele vogelsoorten. Langs de Gibb River Road en Napier Range rijdt u naar Derby voor een stop bij de Baob Prison Tree, die vroeger dienst deed als gevangenis. Aansluitend rit naar Broome.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

77004

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour in 4WD-voertuig met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in swags & tweepersoonstenten, cat. Camping Plus = eenvoudige kamers/cabins 2 nachten, meestal gemeenschappelijk sanitair, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • hoofdkussen, slaapzak (AUD 50, ter plaatse te betalen), handdoeken, zaklamp, drinkfles, overige maaltijden, drankjes, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bezetting met 1 persoon kan in het Bungle Bungle Camp niet gegarandeerd worden.

Bij het lichte klusjes is uw medewerking gewenst.

Gelieve geen harde koffer mee te nemen maar een zachte reistas (max. 10 kg) en 1 stuk handbagage.

Neem voor de wandeling door Tunnel Creek waterschoenen mee.