Kakadu, Arnhemland & Cobourg Peninsula

5-daagse 4WD kampeersafari in kleine groepen van/naar Darwin(ID: 5182)

Over de reis

Geniet van de wildernis met exotische vogelsoorten, zoutwaterkrokodillen, billabongs met barramundi’s, het regenwoud, eucalyptusbomen en Aboriginal rotsschilderingen. Naast het Kakadu National Park ontdekt u ook Arnhemland, een van de grootste Aboriginal reservaten op het Australische continent, waar slechts enkele berijdbare wegen zijn. Een ervan leidt naar het Garig Gunak Barlu National Park (Cobourg Peninsula). Ga op reis in het verleden en ontdek de heilige plaatsen van de Aboriginals.

In een oogopslag

  • 5-daagse 4x4 kampeersafari van/naar Darwin
  • in kleine groep met min. 2, max. 6 personen
  • hoogtepunten: Kakadu National Park, Arnhemland & Cobourg Peninsula

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Kakadu National Park (L/D), vertrek om 06.45 u.

Rit naar het Kakadu National Park. Boottocht op de Corroboree Billabong. Over de oude Jim Jim Road naar Maguk bij de Barramundi kloof. Mogelijk om een verfrissende duik te nemen of te snorkelen. Verder naar Nourlangie Rock met enkele van de oudste rotsschilderingen van de Aboriginals. Aansluitend rit naar het Nawurlandja uitzichtpunt voor een fantastische zonsondergang met zicht op Nourlangie Rock en Arnhemland. U reist verder naar Jabiru.

Overnachting: Overnachting: Anbinik Kakadu Resort.

Dag 2: Kakadu National Park - Arnhemland - Cobourg Peninsula (O/L/D).

De route gaat verder naar Cahills Crossing, de ingang tot Arnhemland. Gedurende de rit naar de Aboriginal gemeenschap Gunbalanya ziet u verschillende moerasgebieden. U bezoekt het Injalak kunst- en handwerkcentrum. U heeft er de mogelijkheid om lokale kunstenaars aan het werk te zien. Met een Aboriginal gids bezoekt u de historische kunstplaatsen bij Injalak Hill. Aansluitend rit naar het kamp aan de kust op Cobourg Peninsula.

Overnachting: 3 overnachtingen: Venture North Permanent Coastal Camp.

Dag 3: Cobourg Peninsula (O/L/D).

U ontdekt het Cobourg Marine Park per boot. Bezoek de ruïnes van de eerste kolonisten. Cobourg Peninsula biedt ook een schat aan waterdieren zoals dugongs, dolfijnen, verschillende soorten schildpadden, krokodillen, roggen en natuurlijk veel verschillende vissoorten. In het kamp geniet u van de prachtige zonsondergang aan de kust.

Dag 4: Cobourg Peninsula (O/L/D).

U bezoekt het stroomgebied van de Ramsar, dat onder natuurbescherming staat. Rit over de noordelijke stranden (broedplaats voor schildpadden) naar het cultureel informatiecentrum van het Garig Gunak Barlu National Park, voordat u terug naar het kamp gaat.

Dag 5: Cobourg Peninsula - Darwin (O/L), einde om 19.00 u.

Rit terug door het Kakadu National Park. Bezoek aan Ubirr Rock met unieke rotsschilderingen en een fantastisch uitzicht over het omliggende moerasgebied. Verder naar Darwin met een stop bij het moerasgebied van Mamukala waar u duizenden ganzen ziet.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

5182

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour volgens programma in 4WD-voertuig, Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in de Anbinik Bush Bungalow met badkamer & in het Coburg Coastal Camp in vaststaande tweepersoonssafaritenten (inclusief bedden, licht, ventilator, handdoeken, beddengoed en hoofdkussen) met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), snorkeluitrusting, drinkfles, entreegelden voor de nationale parken en permits.

Exclusief

  • optionele excursies, alcoholische drankjes (alcohol BYO: bring your own) en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffers te gebruiken. We raden aan een zachte reistas mee te nemen en een dagrugzak (ca. 10-15 kg).