Hoogtepunten Southwest Australia

12-daagse autorondreis van/naar Perth(ID: 62638)

Over de reis

Het zuidwesten van Australië zit vol verrassingen: natuurlijke pracht, hartelijke bewoners, bekoorlijke plekken en een relaxte, harmonische manier van leven. De reis begint in het binnenland bij Wave Rock. In Kalgoorlie ontdekt u historische plaatsen en mijnen. Vanaf Esperance volgt u de mooie kust met enorme karribomen, spectaculaire stranden, schilderachtige landschappen en wijngaarden.

In een oogopslag

  • 12-daagse autorondreis van/naar Perth
  • ideaal voor natuurliefhebbers en levensgenieters
  • hoogtepunten: o.a. Wave Rock, Cape Le Grand NP, karribomen, Margaret River

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth - Hyden (ca. 350 km).

’s Morgens haalt u uw huurauto op in het stadsdepot. Vertrek uit Perth. Een eerste stop is het in 1830 gestichte plaatsje York in de vruchtbare Avon Valley. U kunt de eerste Europese nederzetting in West-Australië en haar Victoriaanse gebouwen verkennen op de Heritage Walking Trail. Door uitgestrekt farmland rijdt u vervolgens naar de Wave Rock, een ca. 100 m lange en 15 m hoge rotswand in de vorm van een golf.

Overnachting: Overnachting: Wave Rock Hotel.

Dag 2: Hyden - Kalgoorlie (ca. 535 km).

Rit naar het hart van de Goldfield regio. Wij raden aan de lange maar geasfalteerde route over Bruce Rock en Merredin te nemen. Uw reisdoel vandaag is Kalgoorlie, de stad die is gesticht toen er in 1893 goud werd gevonden.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rydges Hotel.

Dag 3: Kalgoorlie.

Verken de goudvelden en spooksteden. In de stad vindt u grandioze oude gebouwen en levendige historische pubs. U kunt een oude mijn bezoeken, een historisch museum of de enorme Super Pit, die enorme hoeveelheden goud per jaar produceert.

Dag 4: Kalgoorlie - Esperance (ca. 400 km).

Via Kambalda en Norseman, langs Lake Cowan en Lake Dundas, rijdt u naar Esperance, waar een spectaculair kustlandschap met een spannend dierenleven op u wacht.

Overnachting: 2 overnachtingen: Island View Apartments.

Dag 5: Esperance.

In Esperance ontmoet de gouden outback de oceaan. Geniet van de sneeuwwitte stranden, het schitterende turkooisblauwe water en de hoge roodbruine granieten rotsen. Ook een excursie naar het 50 km verder gelegen Cape Le Grand National Park is beslist de moeite waard – dit is een van de mooiste nationale parken van West-Australie. Lucky Bay met zijn gave witte zand behoort tot de beste stranden van het land. Met een beetje geluk kunt u hier kangoeroes spotten!

Dag 6: Esperance - Albany (ca. 490 km).

Volg de South Coast Highway langs het Fitzgerald River National Park naar Albany. Deze stad ligt aan de rotsachtige zuidkust en is de oudste Europese nederzetting in West-Australië. Vlak bij de stad ligt het Torndirrup National Park, vanwaar u een indrukwekkend uitzicht over de oceaan heeft.

Overnachting: 2 overnachtingen: The Beachhouse at Bayside.

Dag 7: Albany (O).

Natural Bridge, The Gap en een walvismuseum zijn de hoofdattracties van Albany. Ook een bezoek aan het beschermde Middleton Beach is de moeite om te zwemmen en te snorkelen. Als alternatief kunt u langs de pittoreske promenade wandelen. En in het achterland biedt de dramatische achtergrond van de Stirling Ranges en het Porongurup National Park heerlijke uitzichten.

Dag 8: Albany - Pemberton (ca. 265 km) (O).

Vanuit het geliefde vakantieplaatsje Denmark volgt een aangename rit – via de Knoll Drive – door een panoramalandschap. Bezoek aan Williams Bay National Park, met z’n prachtige witte zandstranden en indrukwekkende klippen. Vergeet uw zwemspullen niet! Niet ver van Walpole, in de Valley of the Giants kunt u de reusachtige karribomen op de bekende Tree Top Walk zien (optioneel). Tijdens een wandeling op de Ancient Empires Boardwalk kunt u de massieve wortels van deze bomen aanschouwen. Later prachtige rit door het Shannon National Park naar Pemberton.

Overnachting: 2 overnachting: Karri Valley Resort.

Dag 9: Pemberton.

In Pemberton kunt u de Gloucester Tree, een reusachtige karriboom, beklimmen. Op het meer dan 60 meter hoge platform wordt u beloond met een schitterend uitzicht.

Overnachting: 2 overnachtingen: Margaret’s In Town Apartments.

Dag 10: Pemberton - Margaret River (ca. 170 km).

Op weg naar Margaret River is het de moeite waard om langs Cape Leeuwin bij Augusta te rijden.

Dag 11: Margaret River.

Gelegenheid om de uitstekende wijngaarden, de lange zandstranden, Cape Naturaliste National Park en de kalksteengrotten te verkennen. We boeken graag een begeleide wijntour voor u.

Dag 12: Margaret River - Perth (ca. 280 km).

In Busselton ziet u de langste pier van het Zuidelijk Halfrond en in Bunbury kunt u de dolfijnen observeren, voordat u doorreist naar de havenstad Fremantle. In Fremantle kunt u door de steegjes van Fremantle kuieren, de cafés en winkeltjes in ´Cappucino Strip´ bezoeken of het interessante Maritime Museum of Fremantle Arts Centre bezichtigen. Aansluitend terugrit naar Perth en inleveren van de huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

62638

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico.

Exclusief

  • brandstof, entreegelden en toegang nationale parken, optionele excursies.

Opmerking

Beste reistijd: maart-april & september-december. 3 personen gedeeltelijk in een 1- en 2-persoonskamer. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Op feestdagen, tijdens evenementen of schoolvakanties vragen sommige hotels een toeslag en/of een langer minimumverblijf. Het reisschema en de prijs worden overeenkomstig aangepast.