Hiken op K'gari (Fraser Island)

(ID: 157431)

Over de reis

Hiken op Fraser Island staat voor een weelderig, tropisch regenwoud op het grootste zandeiland ter wereld en zwemmen in zoetwatermeren in een natuurerfgoed. De wandelpaden zijn bush tracks door regenwoud, over zandduinen, naar hoge duinmeren, door eucalyptusbossen en kustheide. Het wandelniveau is gemakkelijk tot matig en vereist een gemiddelde conditie.

In een oogopslag

  • 4-daagse hiking tour van/naar Hervey Bay
  • gemiddelde conditie vereist
  • hoogtepunten: regenwoud, meren en zandduinen
Vanaf € 1.911 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hervey Bay - Fraser Island (6 km) (L/D), start om 11.30 uur.

Kijk tijdens de overtocht naar Fraser Island uit naar dolfijnen, zeeschildpadden, de Indische zeekoe en, in de periode juli-oktober, walvissen. Steek de prachtige Great Sandy Strait over en zie een deel van de westkust van Fraser Island. Bij aankomst, korte wandeling aan McKenzie Jetty.Geniet van uw avond bij een glas wijn en leer uw medewandelaars kennen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Waiuta Retreat, Kingfisher Bay.

Dag 2: Lake Garawongera - Valley of the Giants (10-12 km) (O/L/D).

Maak een wandeling over Lake Garawongera en wandel tussen de oudste bomen van het eiland, in de Valley of the Giants. Kijk uit naar het gevarieerde vogelleven, de echidna’s en de inheemse flora terwijl het pad zich door een rustig bos naar Lake Garawongera slingert.

Dag 3: Lake Boomanjin - Lake Birrabeen (15 km) (O/L/D).

Rijd langs Eastern Beach via Stonetool Sandblow naar de trailhead bij Dilli Village. Langs moerasbankia’s , melaleucas, sedges en koraalvarens naar het oostelijke eilandstrand. Tijd voor een duik in Lake Boomanjin en wandeling door steeds wisselende zand- en regenwoudlandschappen, open bos, struikgewas en blackbutt bos naar Lake Benaroon. Wandel door het regenwoud en rijd naar het Lake Birrabeen, voor een verfrissende duik.

Dag 4: Pile Valley - Central Station - Lake McKenzie (10 km) (O/L), einde om 18.30 uur.

Hike naar Pile Valley en Central Station. In Lake Basin kunt u zich even verfrissen voor u naar Lake McKenzie gaat. Hier geniet u op uw laatste dag van het witte kwartszand en kristalheldere water. Vervolgens terugkeer naar Hervey Bay.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

157431

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in 2-persoonskamers met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in een privéhuis, vermelde maaltijden incl. drankjes (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief

  • handdoeken, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bagage (max. 15 kg p.p.).

Alternatieve wandelingen van 2 en 3 dagen mogelijk, met campingovernachtingen en bagagetransport (maart-oktober, min. 2, max. 6 personen).