Top End - het tropische Noorden

6 dagen Top End van/naar Darwin(ID: 62603)

Over de reis

Het tropische Top End is het land van de Aboriginals, vol heilige plaatsen en oeroude, geheimzinnige rotsschilderingen. Veraf van de metropolen treft u hier een mengeling van ongerepte natuur en unieke nationale parken. Er zijn natuurlijke rotspoelen en watervallen die uitnodigen tot zwemmen. Er zijn eveneens moerasgebieden waar krokodillen leven. Deze streek geldt terecht als een geheime tip onder de bestemmingen in Australië.

In een oogopslag

  • 6 dagen autorondreis van/naar Darwin
  • 3 nationale parken: Kakadu, Nitmiluk (Katherine Gorge) & Litchfield
  • 1 nacht op een typische farm

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Kakadu National Park (ca. 255 km).

U haalt uw huurauto op bij het stadsdepot en rijdt naar Kakadu National Park, een natuurlijk en cultureel wonder dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Hier ziet u indrukwekkende rotsschilderingen van de Aboriginals, ruige kliffen en wetlands met waterlelies, krokodillen en een rijke vogelwereld. Een must is het bezoek aan Ubirr Rock met zijn rotsschilderingen en prachtig panorama.

Overnachting: Overnachting: Anbinik Kakadu Resort.

Dag 2: Kakadu National Park (ca. 100 km).

Bezoek de rotsschilderingen bij Nourlangie Rock voordat u in Cooinda een boottocht maakt over de Yellow Water lagune (optioneel). U kunt er talrijke vogelsoorten en met een beetje geluk ook reusachtige zoutwaterkrokodillen spotten.

Overnachting: Overnachting: Kakadu Lodge Cooinda.

Dag 3: Kakadu NP - Katherine (ca. 270 km).

Via de Kakadu Highway rijdt u naar Pine Creek. U rijdt verder via de beroemde Stewart Highway naar Katherine. Onderweg nodigen de prachtige Edith Falls uit tot zwemmen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Contour Hotel Katherine.

Dag 4: Katherine.

Waar de outback en de tropen samenkomen, ontdekt u in het Nitmiluk National Park een landschap vol kloven, evenals een oeroude cultuur. Maak zeker een boottocht door de bekende Katherine Gorge, die uit meerdere kloven bestaat. Ook een helikoptervlucht is een onvergetelijke ervaring (beide excursies optioneel).

Dag 5: Katherine - Batchelor (ca. 240 km).

Via de Stuart Highway rijdt u noordwaarts. Vannacht verblijft u in een motel in Batchelor.

Overnachting: Overnachting: Litchfield Outback Resort.

Dag 6: Batchelor - Darwin (ca. 200 km).

De reis leidt u terug naar Darwin via het betoverende Litchfield NP, bekend om zijn spectaculaire watervallen, torenhoge termietenheuvels en sprankelende rotspoelen (vergeet uw zwemkleding niet!). ’s Middags brengt u de huurauto terug naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

62603

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, optionele excursies, entreegelden en toegang nationale parken.

Opmerking

Beste reistijd: juni-september. 4 personen samen delen 1 huurauto en overnachten in 2 kamers. Anbinik Kakadu Resort is gesloten van 1 november tot 31 maart. De prijs verandert afhankelijk van het gekozen alternatief. Kakadu Lodge Cooinda werkt met dynamische prijzen. De vermelde prijzen kunnen dagelijks veranderen en dienen daarom louter als richtlijn. Raadpleeg uw individuele aanbieding voor de meest actuele prijzen. De prijs wijzigt niet na een vaste boeking.

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis door het tropische noorden en de Top End

Mount Bundy Station | rondreis Australië

Mount Bundy Station

Vanuit het hoofdgebouw (homestead) van de actieve rundveeboerderij kijkt u uit op het tropische bushlandschap. Er zijn een zwembad en een bar waar ’s avonds pizza wordt geserveerd. Klik hier voor meer informatie