Great Tropical Drive

7-daagse autorondreis van/naar Cairns door het tropische Noord-Queensland(ID: 1663)

Over de reis

Beleef de tropische pracht van Noord-Queensland in al zijn facetten en laat u verrassen door de afwisselende landschappen, historische plaatsjes en hartelijke gastvrijheid. De reis brengt u naar de goudkleurige outback-savanne, door de bloeiende plantages van de Tablelands en naar unieke nationale parken, tropische regenwouden en schitterende stranden.

In een oogopslag

  • 7-daagse autorondreis van/naar Cairns
  • weg van de toeristische routes
  • overnachtingen in B&B’s en bijzondere accommodaties

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Atherton Tablelands (ca. 150 km).

’s Morgens haalt u de huurauto op bij het stadsdepot van Cairns. U verlaat de stad en rijdt al gauw in de groene bergen. Onderweg heeft u prachtige panorama’s op Cairns en de zee. Op de top bereikt u het levendige Kuranda, met restaurants, cafés en diverse bezienswaardigheden. Kort daarop bereikt u de Atherton Tablelands, de tafelbergen in het westelijke achterland van Cairns. Wandel door de tropische jungle rond het kristalheldere, vredige kratermeer Lake Barrine en bezoek de Millaa Millaa watervallen.

Overnachting: Overnachting: Atherton Blue Gum B&B.

Dag 2: Atherton - Undara (ca. 220 km) (O/L/D).

Bezoek de Millaa Millaa en Millstream Falls, de breedste waterval van Australië. Via Innot Hot Springs en de historische mijnstad Mount Garnet bereikt u Undara. Hier is een van de grootste lavagrottensystemen ter wereld weggestopt onder het lichte kreupelhout van de outback-savanne. Het vertakte grottensysteem kunt u tijdens een begeleide Archway Explorer Tour (optioneel) verkennen.

Overnachting: Overnachting: Discovery Resort Undara.

Dag 3: Undara - Charters Towers (ca. 390 km).

Verken ’s morgens de vertakte Undara lavagrotten tijdens de 2-uur durende Archway Explorer Tour met gids (de tour start om 8.00 of 10.30 uur - geef de gewenste starttijd aan bij het boeken). Via Lynd Junction (3 inwoners en de kleinste bar in Queensland) komt u aan in Dalrymple National Park, met interessante geologische rotsformaties. Het reisdoel is de historische mijnstad Charters Towers, waar in 1871 het eerste goud werd gevonden. Een rustige wandeling onder de winkelarcades van Gill Street doet de oude tijden weer tot leven komen.

Overnachting: Overnachting: Park Motel.

Dag 4: Charters Towers - Townsville (ca. 135 km).

Vandaag volgt u de Flinders Highway in oostelijke richting. De Mingela Wetlands zijn zeker de moeite waard voor een tussenstop op weg naar Townsville, de tweede grootste stad in de zonnestaat Queensland. Kuier langs de strandpromenade The Strand en bezoek (optioneel) het grote museum- en aquariumcomplex Reef HQ, waar u door glazen buizen wandelt en het rif van dichtbij en op een originele manier kunt beleven. Vergeet niet te genieten van het zicht op de stad vanaf de 286m hoge Castle Hill.

Overnachting: Overnachting: Park Regis Anchorage.

Dag 5: Townsville - Mission Beach (ca. 315 km).

Vandaag reist u in noordelijke richting door de vruchtbare kuststrook, waar de suikerrietindustrie sterk aanwezig is. Via Ingham en Tully komt u aan in Mission Beach.

Overnachting: 2 overnachtingen: Licuala Lodge.

Dag 6: Mission Beach (O).

In het opkomende vakantieoord Mission Beach, waar het regenwoud bijna tot aan de kust reikt, vindt u een 14 kilometer lang zandstrand en excursiemogelijkheden naar het rif of de eilanden voor de kust. Mogelijkheid om de Tully Kayak Tour te maken in de mooie Bulgan Creek onder leiding van een ervaren Aboriginal gids.

Dag 7: Mission Beach - Cairns (ca. 140 km) (O).

U volgt de Cassowary kust via Innisfail en Babinda tot in Cairns, waar uw reis in de middag eindigt met de teruggave van de huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

1663

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), vermelde tours, AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, lokale belasting, voertuigverzekering zonder eigen risico.

Exclusief

  • brandstof, entreegelden, optionele excursies.

Opmerking

Vanwege de openingstijden van de Undara Lodge is de reis enkel mogelijk van april tot oktober. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in twee 2-persoonskamers.

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis langs de Great Tropical Drive

Park Regis Anchorage | rondreis Australië

Park Regis Anchorage

Gelegen in Palmer Street in het centrum van Townsville. Het modern ingerichte Park Regis biedt twee buitenzwembaden, een fitnesscenter, gratis parking evenals wifi (gratis 250 MB). Klik hier voor meer informatie.

Licuala Lodge | rondreis Australië

Licuala Lodge

Rustig gelegen Queensland-huis

Deze lodge ligt in een verzorgde tropische tuin en beschikt over een mooi zwembad, BBQ, parkeerplaats en gratis wifi. Rustig gelegen tussen North Mission Beach en Wongaling Beach. Klik hier voor meer informatie.