Explorers Way

15-daagse autorondreis van Adelaide naar Darwin via de Stuart Highway(ID: 102211)

Over de reis

Letterlijk een doorsnede... De Explorer’s Way doorkruist Australië over een afstand van 3.000 km. De route van Adelaide in Zuid-Australië naar Darwin in het Northern Territory volgt het spoor van pionier John McDouall Stuart, de eerste persoon die erin slaagde om het continent en het rode centrum te doorkruisen. Dit is een onvergetelijke reis van de groene wijnbergen in het zuiden, door de uitgestrekte outback van het Red Centre, tot het tropische noorden van Australië. Een avontuur met oneindige vlaktes, adembenemende kleuren, grandioze landschappen, memorabele wandelingen en onvergetelijke ontmoetingen met de Aboriginal cultuur.

In een oogopslag

  • 15-daagse autorondreis
  • van Adelaide naar Darwin
  • hoogtepunten: o.a. Coober Pedy, Ayers Rock, Kings Canyon, Devils Marbles, Katherine Gorge, Kakadu National Park

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Adelaide - Port Augusta (ca. 320 km).

U neemt de huurauto in ontvangst bij het stadskantoor en rijdt naar de Barossa Valley, die bekend staat om z’n uitstekende wijnen. Via Port Pirie bereikt u Port Augusta aan de Spencer Gulf.

Overnachting: Overnachting: Majestic Oasis.

Dag 2: Port Augusta - Coober Pedy (ca. 540 km).

Lange rit over de Stuart Highway naar de vriendelijke en ontspannen mijnstad Coober Pedy. Hier werken de meeste mensen op opaalvelden. Bovendien wonen ze in onderaardse huizen om zich te beschermen tegen de verzengende hitte van de outback. Er zijn zelfs een ondergrondse kerk en hotels met ondergrondse kamers!

Overnachting: 2 overnachtingen: Comfort Inn Coober Pedy Experience.

Dag 3: Coober Pedy.

Maak een tour door een opaalmijn (optioneel) of verken de omgeving. De zonsondergang bij Breakaway Reserve mag u beslist niet missen (een goede 30 km ten noorden van de stad).

Dag 4: Coober Pedy - Marla (ca. 240 km).

Verder over de Stuart Highway naar Marla.

Overnachting: Overnachting: Marla Travellers Rest.

Dag 5: Marla - Ayers Rock (ca. 500 km).

Rit naar Erldunda en via Mt. Ebenezer en Mt. Connor naar de wereldberoemde Ayers Rock in het Uluru National Park. In het bezoekerscentrum krijgt u een goed eerste overzicht.

Overnachting: 2 overnachtingen: Outback Hotel.

Dag 6: Ayers Rock - Olgas.

Ayers Rock, in de taal van de Aboriginals ´Uluru´ genaamd, is de bekendste berg van Australië en een van de bekendste symbolen van het continent. Het spectaculaire kleurenspel tijdens zonsop- en ondergang is uniek. U heeft de hele dag tijd om de heilige berg van de Aboriginals te verkennen. Ook een bezoek aan de rotsengroep Kata Tjuta, vroeger bekend als de Olgas, is zeker aan te raden.

Dag 7: Ayers Rock - Kings Canyon (ca. 320 km).

Rit naar de kleurrijke Kings Canyon, waar u een langere wandeltocht kunt maken langs de kloofrand. De zandstenen rotswanden rijzen hier op uit de palmboomwouden.

Overnachting: Overnachting: Kings Canyon Resort.

Dag 8: Kings Canyon - Alice Springs (ca. 480 km) (O).

Onderweg naar Alice Springs kunt u de Henbury meteorietkrater bezoeken. Alice Springs zelf ligt ingebed tussen de East en West MacDonnell Ranges en staat bekend om zijn prachtige woestijnlandschap, oude outback-karakter en levendige Aboriginal-cultuur.

Overnachting: 2 overnachtingen: Crowne Plaza.

Dag 9: West MacDonnell Ranges.

Breng een bezoek aan de fascinerende kloven van de West MacDonnell Ranges, zoals bijv. Simpsons Gap, Standley Chasm en Ormiston Gorge. Bewegwijzerde wandelpaden brengen u naar permanente drinkplaatsen met een unieke dieren- en plantenwereld.

Dag 10: Alice Springs - Tennant Creek (ca. 510 km).

Ca. 120 km voor Tennant Creek kunt u de unieke Devils Marbles bezichtigen. Ontelbare, reusachtige granieten knikkers liggen hier verspreid over de vlakte – u kunt er heel leuke foto’s maken! ’s Morgens en ’s avonds vertonen de rotsen mooie kleurschakeringen.

Overnachting: Overnachting: Bluestone Motor Inn.

Dag 11: Tennant Creek - Katherine (ca. 675 km).

Lange rit naar Daly Waters en verder naar Katherine. Hier treft u musea, galerijen en historische monumenten aan, een ideaal uitgangspunt om de streek te verkennen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Contour Hotel Katherine.

Dag 12: Katherine.

De grootste attractie in de omgeving is het Nitmiluk National Park (Katherine Gorge NP). Ruwe zandsteenklippen, dramatische watervallen en dichtbegroeid regenwoud kenmerken hier het landschap. Een aanrader is de boottocht door de bekende Katherine Gorge (optioneel), die uit meerdere kloven bestaat.

Dag 13: Katherine - Kakadu National Park (ca. 300 km).

U kunt een tussenstop maken bij de verfrissende pools van de Edith Falls, voordat u via Pine Creek naar het Kakadu National Park rijdt (UNESCO Werelderfgoed). Behalve omvangrijke Aboriginal kunstgalerijen treft u in het nationaal park ook grillige klippen en unieke overstromingsgebieden aan met zeerozen, watervallen, krokodillen en trekvogels.

Overnachting: 2 overnachtingen: Anbinik Kakadu Resort.

Dag 14: Kakadu National Park.

Tijdens een boottocht over de Yellow Waters lagune (optioneel), kunt u talrijke vogelsoorten en misschien zoutwaterkrokodillen zien. Heel interessant is ook Nourlangie Rock.

Dag 15: Kakadu National Park - Darwin (ca. 250 km).

Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de Mamukala Wetlands en de rotsschilderingen van Ubirr Rock. De schilderingen weerspiegelen de Aboriginal geschiedenis die minstens 50.000 jaar oud is. Aansluitend rit naar Darwin. De rondreis eindigt met het inleveren van de huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

102211

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico.

Exclusief

  • brandstof, one way fee (AUD 550 - ter plaatse te betalen), entreegelden, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

U kunt deze reis ook in omgekeerde richting boeken. Beste reistijd: mei-oktober. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers.