Sydney Harbour Bridge | Vakantie Australië

East Coast Islands & Rainforest

12-daagse busreis met hotelovernachtingen van Sydney naar Cairns(ID: 90812)

Over de reis

Tijdens deze comfortabele bustour ontdekt u de hoogtepunten en diversiteit van de oostkust van Australië. Naast een bezoek aan de Gold Coast, de Sunshine Coast en Fraser Island, ontdekt u het Great Barrier Reef vanuit de Whitsundays en Cairns.

 

In een oogopslag

  • busreis in luxe touringcar met airco
  • 2 nachten Whitsunday Islands
  • Engelstalige gids (Tour Director) én chauffeur
  • overnachtingen in middenklasse hotels
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Coffs Harbour (D).

Welcome to Sydney! Bij een vroege start maakt u kennis met uw reisgezellen en uw Tour Director. U laat de grote metropool achter u en trekt noordwaarts via Port Macquarie naar de kustplaats Coffs Harbour. Vanaf het hotel, afgezet met tropische tuinen, kan u naar Little Diggers Beach en Diggers Beach wandelen. Geniet samen met de "locals" van de zachte avondbries. Geniet van het diner samen met uw reisgezelschap.

Overnachting: Overnachting: BreakFree Aanuka Beach Resort, Coffs Harbour.

Dag 2: Coffs Harbour - Gold Coast (O).

In de ochtend rijdt u naar Byron Bay waar u bij de beroemde vuurtoren een prachtig uitzicht krijgt. In het juiste seizoen (aug-okt) spot u misschien vanaf de kust wel walvissen. Na wat vrije tijd in de gezellige exclusieve kustplaats gaat het verder door de Tweed River Valley naar de bekende Gold Coast. Kies uit het uitgebreide aanbod van restaurants en bars om uw vrije avond op een leuke manier door te brengen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Novotel Surfers Paradise, Gold Coast.

Dag 3: Gold Coast (O).

Geniet van een vrije dag. U kan optioneel een 4WD trip maken door het regenwoud naar Mt. Tamborine, een boottocht om krabben te vangen, de Skypoint Climb (270m hoog) maken, ...

Dag 4: Gold Coast - Fraser Island (O).

Langs Brisbane reist u naar Australia Zoo. Neem een kijkje in het Australia Zoo Wildlife Hospital en leer meer over de grote en kleine inheemse dieren. Na dit uitermate interessante wildlife avontuur gaat de trip richting Hervey Bay. U neemt de ferry naar Fraser Island dat behoort tot het Natuurwerelderfgoed. Geniet van uw verblijf op het grootste zandeiland ter wereld dat begroeid is met subtropische vegetatie. Misschien spot u er ook wel de wilde dingo.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kingfisher Bay Resort, Fraser Island.

Dag 5: Fraser Island (O/L).

Vandaag verkent u het zandeiland met een 4WD bus. Over de zandwegen ontdekt u de hoogtepunten zoals Lake McKenzie, Central Station, Wanggoolba Creek en 75 Mile Beach. Deze laatste fungeert als "autosnelweg" maar ook als vliegpiste van het eiland. Zoek verkoeling in de kristalheldere Eli Creek en ontdek het fascinerende Maheno scheepswrak.

Dag 6: Fraser Island - Rockhampton (O).

U vaart terug naar het vasteland en zet uw rondreis verder langs de oostkust. U maakt een eerste stop bij de Ohana Exotic Fruit boomgaard voor een begeleid bezoek. Daarna doorreis naar de "Beef Capital" van Australië. Onderweg maakt u een stop op Langmorn Station, een actieve veeboerderij. Geniet er van koffie en thee in een typische Queensland homestead. U steekt de Steenbokskeerkring over en bereikt het historische Rockhampton, gelegen aan de Fitzroy River.

Overnachting: Overnachting: Quality Hotel Regent, Rockhampton.

Dag 7: Rockhampton - Hamilton Island (O/L).

Doorreis naar Sarina met bezoek aan een kleine suikerfabriek en lunch. Tijdens de rondleiding ziet u het volledige suikerrietverwerkingsproces. Vanuit Airlie Beach neemt u de ferry naar Hamilton Island dat deel uitmaakt van de idyllische Whitsunday eilandengroep. Hier heeft u een uitstekende uitvalsbasis voor de verkenning van het Great Barrier Reef.

Overnachting: 2 overnachtingen: Reef View Hotel, Hamilton Island.

Dag 8: Hamilton Island (O).

Vrije dag. Ontspan bij het strand of het zwembad. U heeft de mogelijkheid om een buggy te huren om het eiland op eigen ritme te ontdekken. Of maak een optionele excursie naar het Great Barrier Reef of het befaamde Whitehaven Beach.

Overnachting:

Dag 9: Hamilton Island - Mission Beach (O/D).

Vaar terug naar het vasteland. Uw trip brengt u verder naar Tropical North Queensland. De Bruce Highway leidt u naar het leuke Mission Beach.

Overnachting: Overnachting: Castaways Resort & Spa, Mission Beach.

Dag 10: Mission Beach - Cairns (O).

Maak een strandwandeling voordat u verder trekt naar de Atherton Tablelands met weelderig regenwoud, watervallen en meren. Ontdek de Millaa Millaa Falls en de bijzondere Curtain Fig Tree. Doorreis naar Kuranda van waaruit u met de Skyrail kabelbaan over de hoge boomtoppen van het regenwoud terugkeert.

Overnachting: 2 overnachtingen: Pacific Hotel, Cairns.

Dag 11: Cairns - Great Barrier Reef (O/L/D).

Aan boord van een snelle catamaran vaart u naar het Great Barrier Reef. U kunt de onderwaterwereld vanuit het onderwaterrobservatorium of een semi-duikboot ontdekken. Maar vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om te snorkelen. Een lekker tropisch lunchbuffet wordt aan boord geserveerd. U vaart terug naar Cairns. U sluit de dag af met een afscheidsdiner met uw reisgezellen en 'Tour Director'.

Overnachting:

Dag 12: Cairns vertrek (O).

Uw trip eindigt na het ontbijt met transfer naar de luchthaven van Cairns voor uw terugvlucht of individuele voortzetting van uw reis.

Overnachting:

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

90812

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour volgens programma in een luxe touringcar, vermelde accommodatie, vermelde maaltijden(O=ontbijt, L=lunch, D=diner), ervaren Engelstalige reisleiding, excursies en bezoeken volgens programma, entreegelden voor nationale parken, luchthaventransfer bij vertrek in Cairns (dag 12).

Exclusief

  • drankjes, niet vermelde maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven, optionele excursies, vluchten.

Opmerking

Graag verzorgen wij naar wens ook uw internationale vluchten, stopover onderweg alsmede verlengingsnachten.

We raden aan een nacht te boeken in Sydney, in het Rydges Sydney Central Hotel, voor aanvang van de tour.