Cooktown Explorer

(ID: 63823)

Over de reis

Ontdek Cape York op de paden van de Aboriginals tussen Cairns en het noorden van Cooktown. Beleef de mythologie van de lokale stammen en krijg inzicht in de rijke Aboriginal geschiedenis en cultuur van deze regio. Ontdek hierbij de prachtige landschappen vanuit een ander perspectief!

In een oogopslag

  • 2-daagse 4x4-safari van/naar Cairns & Port Douglas
  • hoogtepunten: Cape Tribulation, Bloomfield Track & Cooktown
Vanaf € 369 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Cooktown (L), start om 06.15 uur.

Langs The Great Barrier Reef Drive, een van de mooiste kuststroken van Australië, rijdt u langs het Great Barrier Reef en het Wet Tropics Rainforest. Per cable ferry steekt u de Daintree River over en vervolgens rijdt u door een oeroud landschap. Het regenwoud zorgt onderweg voor een betoverend landschap. Daarna rijdt u over de Bloomfield Track, waar enkel 4WD-voertuigen zijn toegestaan. Ondertussen vertelt uw gids u fascinerende verhalen. Vóór de lunch kunt u met lokale Aboriginal kunstenaars praten aan de oever van de Bloomfield River. U bezoekt ook de historische pub van The Lions Den Hotel. Een beetje verder ligt de unieke en mysterieuze Black Mouintain. Later heeft u bij het uitkijkpunt Grassy Hill een prachtig zicht op Cooktown, de Endeavour River en de Coral Sea.

Overnachting: Overnachting: Seaview Motel (STD) of Sovereign Resort (SUP).

Dag 2: Cooktown - Cairns, einde om 19.15 u.

Vandaag bent u vrij om Cooktown op eigen houtje te ontdekken. De omgeving is haast nog even ongerept als toen Captain Cook hier aankwam in 1770. Geniet van het prachtige landschap en ontdek de interessante geschiedenis van dit iconische stadje. Bezoek bijv. het James Cook Museum of maak een wandeling lands de Endeavour River. U kunt in de botanische tuin ook Nature’s Powerhouse bezoeken, een fantastisch milieucentrum met een galerij en eetcafé, ideaal voor thee of een lunch. In de namiddag keert u terug naar Port Douglas, langs de Mulligan Highway door de outback van het tropische noorden. Onderweg maakt u nog een stop bij de Byerstown Range Lookout.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

63823

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 4x4-safari met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden (L=lunch), entreegelden en toegang tot nationale parken.

Exclusief

  • overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en 1 dagrugzak.