Cooktown & Cape York Experience

(ID: 141843)

Over de reis

Het tropische schiereiland Cape York is een van de laatste grote wildernis gebieden in Australië. Het ligt tot 1.000 km ten noorden van Cairns. Hier treft u een diverse tropische flora en fauna aan, met verlaten watervallen, enorme termietenheuvels, Aboriginal gemeenschappen, fantastische rotsschilderingen en onverharde wegen voor de 4WD.

In een oogopslag

  • 11 dagen drive/fly 4WD-safari van/naar Cairns
  • in groep met max. 20 personen
  • hoogtepunten: Cape York per 4WD, Lakefield & Daintree National Park
Vanaf € 6.507 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Port Douglas (D), start om 13.00 u.

In de middag reist u naar Port Douglas. U ontmoet uw medereizigers tijdens het welkomstdiner.

Overnachting: Overnachting: Sheraton Grand Mirage Resort.

Dag 2: Daintree National Park (O/L/D).

In de Mossman Gorge beleeft u op de Ngadiku Dreamtime Walk o.a. een rookceremonie en wandelt u in het voetspoor van de Aboriginals. Later maakt u een boottour op de Daintree River met krokodillen, vogels en heel wat soorten reptielen.

Overnachting: Overnachting: Heritage Lodge & Spa.

Dag 3: Cape Tribulation - Cooktown (O/L/D).

Verken Cape Tribulation. U betreedt de Bloomfield Track, een spectaculaire kuststrook die door dichtbegroeid regenwoud en verschillende rivieroversteken naar Cooktown leidt. Daar bezoekt u de botanische tuin en het James Cook museum. Vanaf Grassy Hill heeft u een majestueus uitzicht.

Overnachting: Overnachting: Sovereign Resort Hotel.

Dag 4: Quinkan Country (O/L/D).

In Quinkan Country wandelt u naar de Split Rock, waar u fantastische rotsschilderingen aantreft. In het Rinyirru (Lakefield) National Park ziet u wallabies rondspringen. In de Lotus Bird Lodge kunt u op de veranda ontspannen met uitzicht op de billabong.

Overnachting: Overnachting: Lotus Bird Lodge.

Dag 5: Musgrave - Coen - Weipa (O/L/D).

U rijdt naar Musgrave, het enige ´over land´ telegraafstation van het schiereiland. U bezoekt het goudzoekersstadje Coen en stopt bij het bekende Archer River Roadhouse. In Weipa maakt u een boottocht tijdens zonsondergang.

Overnachting: Overnachting: Albatros Bay Resort.

Dag 6: Steve Irwin Wildlife Reserve (O/L/D).

U bezoekt vandaag het Steve Irwin Wildlife Reserve, dat normaal niet toegankelijk is voor het publiek. Een ranger legt o.a. uit welke onderzoeken ze hier uitvoeren. U ziet hoe krokodillenkooien worden gebruikt. In Bluebottle Creek ontdekt u de geologie van de regio en leert u wat een bush tucker is.

Overnachting: Overnachting: Bramwell Station.

Dag 7: Old Telegraph Track - Punsand Bay (O/L/D).

U ziet de termietenheuvels van Bramwell Junction, maakt een stop bij Fruit Bat Falls, steekt de Jardine River over en rijdt door de traditionele streek van de Injinoos – dit is een avontuurlijk traject door authentieke delen van de Old Telegraph Track.

Overnachting: 2 overnachtingen: Punsand Bay.

Dag 8: The Tip (O/L/D).

U ziet het noordelijke puntje van Cape York, ´The Tip´, dat ook het meest noordelijke punt van het Australische vasteland is. Daarna rijdt u naar Frangipani Beach en verder naar het historische Somerset Hill Station. Geniet tijdens een helikoptervlucht van een adembenemend uitzicht over de Torres Strait.

Dag 9: Thursday Island (O/L/D).

Op Thursday Island bezoekt u Green Hill Fort, dat onderaardse tunnels en kamers heeft en vandaag het Torres Strait Museum herbergt. U ziet mangrove kusten, azuurblauw water en gouden zandstranden. Bezoek aan het Gab Titui cultuurcentrum.

Overnachting: Overnachting: Grand Hotel.

Dag 10: Horn Island - Cairns (O/L/D).

U neemt de ferry naar Horn Island en bezoekt o.a. het Torres Strait Heritage Museum. Later vliegt u met Qantas over het Great Barrier Reef terug naar Cairns. ’s Avonds gemeenschappelijk afscheidsdiner.

Overnachting: Overnachting: Shangri-La Hotel The Marina.

Dag 11: Cairns (O), einde om 8.00 u.

Na het ontbijt eindigt de reis met een luchthaventransfer. Individuele doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

141843

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis per 4x4 met Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • drankjes, optionele activiteiten, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 16 kg) en 1 dagrugzak.