Camping Adventure Red Centre intensief

(ID: 63524)

Over de reis

Weg van de toeristische paden ontdekt u de adembenemende hoogtepunten van het Red Centre op een bijzondere manier. Via de outback-wegen doorkruist u de uitgestrekte en onmetelijke runderfarms, leert u meer over de Aboriginals, zwemt u in afgelegen rotspoelen en geniet u van het duizenden jaar oude landschap. ’s Avonds bij het kampvuur kunt u als een échte Australiër napraten over de gebeurtenissen van de dag.

In een oogopslag

  • 4 dagen van Alice Springs of Ayers Rock naar Alice Springs
  • in kleine groep met max. 16 personen
  • hoogtepunten: Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, Ormiston Gorge & Aboriginal cultuur
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs - Uluru (L/D), start om 06.00 u.

U wordt opgehaald aan uw hotel en reist naar het Uluru-Kata Tjuta NP. Onderweg maakt u een tussenstop bij een outback kamelenfarm (kamelenrit optioneel). Doorreis naar het Ayers Rock Resort of de luchthaven waar andere deelnemers aansluiten (voor deelnemers met vertrek vanaf het Ayers Rock Resort is geen lunch inbegrepen). Bezoek aan het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru leert u alle wetenswaardigheden over de monolieten en de oorspronkelijke Aboriginals. Daarna geniet u bij Uluru (Ayers Rock) van de zonsondergang en een glas schuimwijn. Het diner in het Camp is onder een vrije sterrenhemel.

Overnachting: 3 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Uluru - Kings Creek Station (O/L/D).

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang in het camp met zicht op Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga’s). Na het ontbijt gaat het richting de Olga’s. Dit gebied met reusachtige rotsen kan men het beste verkennen tijdens een wandeling door de Valley of the Winds. Na een gezellige lunch volgt een bezoek aan Kings Creek Station. Diner bij het kampvuur in het privécamp.

Dag 3: Kings Creek Station - Wallace Rockhole (O/L/D).

In de ochtend maakt u een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. U geniet van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Bezoek het amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden, voordat u doorrijdt op de 4WD track van de Mereenie Loop op weg naar Wallace Rockhole.

Dag 4: Wallace Rockhole - Alice Springs (O/L), einde om 17.30 u.

Off-road 4WD-rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een bezoek aan Ochre Pits, kunt u een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. Verder naar Alice Springs.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

63524

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, kussen en zaklamp), gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • lamp, drinkfles, drankjes, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Alice Springs worden nagelaten. Voor het traject Ayers Rock - Alice Springs max. 20 kg per persoon + een dagrugzak.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.