Camping adventure in Kakadu, Litchfield & Nitmiluk

(ID: 62446)

Over de reis

Het noorden van Australië staat bekend als de ´Top End´. Het is een reusachtig gebied, met drie nationale parken. In ieder park vindt u andere landschappen en een grote verscheidenheid aan vogel- en diersoorten. U ervaart de bijzondere band die de Aboriginals hebben met dit land.

In een oogopslag

  • 5-daagse 4x4-kampeersafari van/naar Darwin
  • in kleine groep met max. 18 personen
  • hoogtepunten: Aboriginal cultuur, Litchfield & Kakadu NP & Katherine Gorge
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Litchfield & Kakadu National Park (L/D), start om 06.00 u.

Vertrek naar het Litchfield National Park met de termietenheuvels en bezoek aan de Buley Rockhole, Florence en Wangi Falls met de mogelijkheid er te zwemmen. Na de lunch rit langs de Marrakai en Old Jim Jim Road in het Kakadu National Park, naar het Camp in Cooinda.

Overnachting: 4 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Kakadu National Park (O/L/D).

Vroege start van een fantastische dag! Eerst is er een boottocht op de Yellow Water Lagune. U ziet er vele vogelsoorten en met wat geluk ook krokodillen. Met de terreinwagen rijdt u naar de Twin Falls Gorge. Geniet van de watervallen en de schitterende omgeving. Daarna verder met de terreinwagen naar de Jim Jim Falls. Na een korte wandeling heeft u de gelegenheid om een frisse duik te nemen in de Plunge Pools.

Dag 3: Kakadu National Park - Katherine (O/L/D).

Rit naar Nourlangie Rock met indrukwekkende Aboriginal rotstekeningen. Na het bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum staat Ubirr Rock op het programma, met Aboriginal rotsschilderingen. U heeft er een schitterend uitzicht op de wetlands. Hier bewondert u ook de zonsondergang. Terugkeer naar het camp tegen de avond.

Dag 4: Kakadu National Park - Katherine (O/L/D).

Een dag om te wandelen en te zwemmen. Verkenning van de Gunlom Falls: u klimt omhoog, geniet van het schitterende uitzicht en neemt een verfrissende duik. Verder naar Katherine en de Edith Falls. Opnieuw gelegenheid om te zwemmen. In de late namiddag aankomst in het camp nabij Katherine.

Dag 5: Nitmiluk National Park - Darwin (O/L), einde om 18.30 uur.

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om de kloof te verkennen: op eigen houtje in een kano of tijdens een boottocht (beide optioneel). Na de lunch leert u van een Aboriginal kunstenaar meer over de cultuur. U kunt er ook de nodige vragen stellen. Terugkeer naar Darwin in de late namiddag.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

62446

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour met Engelstalige reisleiding (2 gidsen) in 4WD-voertuig, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, zaklamp, kussen en ventilator) en in swag, camps met gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten, vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • Twin Falls boottransfer (AUD 12,50 per persoon, ter plaatse te betalen), lamp, drinkfles, drankjes, optionele excursies, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.

Mei-juni: de toegang tot Twin & Jim Jim Falls kan niet worden gegarandeerd. Als alternatief bezoekt u Gunlom Falls, Maguk of de Yurmikmik-regio.