4WD-avontuur in West-Australië

16-daagse 4x4-autorondreis van/naar Perth(ID: 76476)

Over de reis

West-Australië is een eldorado voor reizigers die weg van de gebaande paden willen reizen en zich willen laten overweldigen door de ongerepte natuur. Deze 4x4-reis brengt u door de Golden Outback en langs minder bekende routes in het achterland naar het Karijini National Park. Uiteindelijk keert u langs de kust terug naar Australiës meest afgelegen deelstaat-hoofdstad Perth. Laat u verrassen door prachtige nationale parken, verlaten landschappen, de Indische Oceaan, het kleurrijke Ningaloo Reef en de metropool Perth!

In een oogopslag

  • 16 dagen 4x4-autorondreis
  • van/naar Perth, weg van de gebaande paden
  • hoogtepunten: o.a. Mt. Augustus NP, Karijini NP, Ningaloo Reef en Kalbarri NP
Vanaf € 2.188 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth - Dalwallinu (ca. 260 km).

Ophalen van uw terreinwagen in het stadsdepot van Perth en rit langs de Great Northern Highway naar New Norcia. Bezoek aan het enige Benedictijnse klooster van Australië. Nadien reist u via de Wongan Hills verder naar Dalwallinu.

Overnachting: Overnachting: The Old Convent Dalwallinu.

Dag 2: Dalwallinu - Murchison (ca. 480 km) (O).

In Wubin verlaat u de Great Northern Highway en gaat u via Morawa verder naar Mullewa. Kort erna eindigt de geasfalteerde weg en rijdt u verder via een onverharde weg naar een afgelegen boerderij of een Roadhouse.

Overnachting: Overnachting: Wooleen Station (april-oktober), anders Murchison Roadhouse (gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten).

Dag 3: Murchison - Mt. Augustus (ca. 370 km).

Langs verlaten wegen ontdekt u de uitgestrekte outback met de gigantische schapen- en runderenboerderijen. Uw eindbestemming voor vandaag is een eenvoudig toeristisch park met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Mt. Augustus Tourist Park.

Dag 4: Mt. Augustus (ca. 100 km).

Vrije dag om Mt. Augustus National Park te verkennen. Mt. Augustus is met een hoogte van 1.106 m de grootste monoliet ter wereld en tweemaal zo groot als Ayers Rock. Deze rode rots rijst op uit het niets van de Australische outback. Wie wil, kan de monoliet beklimmen. Uw inspanning wordt dan beloond met een prachtig panorama.

Dag 5: Mt. Augustus - Tom Price (ca. 500 km).

Vandaag staat er 500 km op het programma, dus vertrek zeker vroeg! Weg van de beschaving gaat uw tocht verder langs Dooley Downs en Ashburton Downs naar een geasfalteerde weg, die u via Paraburdoo naar Tom Price leidt.

Overnachting: Overnachting: Tom Price Hotel Motel.

Dag 6: Tom Price - Karijini National Park (ca. 90 km) (D).

Vandaag kunt u het spectaculaire Karijini National Park verkennen in de Hammersley Ranges. In het bezoekerscentrum leert u veel bij over deze oeroude omgeving. Het landschap is door het weer gevormd. U vindt er watervallen, smaragdgroene poelen en diepe kloven (´gorges´), die goed te bereiken zijn vanaf verschillende parkeerplaatsen. Er zijn wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden die het park doorkruisen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Karijini Eco Retreat.

Dag 7: Karijini National Park (O/D).

Bezoek zeker de Weano Gorge en Dales Gorge, de grootste kloven in het park. Zwem aan de voet van de Fortescue Falls of in de nabijgelegen Fern Pool. Wandel naar de Junction Oxer Lookout, vanwaar u uitkijkt op vier geweldige kloven.

Dag 8: Karijini - Exmouth (ca. 650 km) (O).

´The Indian Ocean is calling.´ U ruilt de Outback in voor de westkust van Australië. Na een lange rit door de outback komt u ’s avonds aan in Exmouth met zijn koraalkust.

Overnachting: Overnachting: Exmouth Escape Resort.

Dag 9: Exmouth - Coral Bay (ca. 160 km).

Onderweg naar Coral Bay reist u door het mooie Cape Range National Park. Dit spectaculaire park herbergt ruige kalksteenrotsen, diepe kloven en fraaie stranden. Deze wilde omgeving is een koud kunstje met uw 4WD-voertuig!

Overnachting: 2 overnachtingen: Bayview Resort.

Dag 10: Coral Bay.

In Coral Bay kunt u het Ningaloo Reef Maritime Park ontdekken, Australiës tweede snorkel- en duikmekka. U kunt hier zeekoeien, dolfijnen, schildpadden, manta-roggen en in de winter zelfs bultruggen spotten. Ook de geweldige, kleurrijke onderwaterwereld van het Ningaloo koraalrif is fantastisch. Van maart tot mei kunt u met wat geluk ook voor de kust zwemmen met de enorme walvishaaien.

Dag 11: Coral Bay - Shark Bay (ca. 580 km).

Rit naar het Overlander Roadhouse en vervolgens verder naar het Peron Peninsula en Monkey Mia, waar u praktisch het hele jaar door een blauwe hemel en stralende zonneschijn aantreft.

Overnachting: 2 overnachtingen: Monkey Mia Dolphin Resort.

Dag 12: Shark Bay.

In Monkey Mia komen de dolfijnen bijna dagelijks aan het strand. Met uw knieën in het water kunt u kennismaken met deze leuke dieren. In het kniediepe water kunt u samen met een parkranger de dolfijnen voederen en op die manier vrienden worden met deze zeezoogdieren.

Dag 13: Monkey Mia - Kalbarri (ca. 410 km).

Op het Peron schiereiland loont een bezoek aan Shell Beach en de ´stromatolites´ in Hamelin Pool, voordat u doorreist naar Kalbarri.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kalbarri Edge Resort.

Dag 14: Kalbarri.

Ontdek vandaag het prachtige Kalbarri National Park, waar de Murchinson River gedurende duizenden jaren een diepe kloof heeft uitgegraven. U kunt stops maken bij talrijke uitzichtpunten, waaronder de zeer geliefde The Loop en Z-Bend, waar een uitzichtplatform te vinden is.

Dag 15: Kalbarri - Cervantes (ca. 460 km).

Voordat u via Geraldton naar het Nambung National Park rijdt, zijn er nog een aantal interessante rotsformaties te bezoeken (bereikbaar via goede wegen). Een bezoek aan de Pinnacles – met hun kalksteenzuilen en zandduinen – zijn een volgend hoogtepunt tijdens uw reis. Miljoenen jaren geleden was dit landschap een zee. De schaaldieren zijn in de loop der tijd versteend tot rotstorens die nu oprijzen uit zandduinen.

Overnachting: Overnachting: Pinnacles Edge Resort.

Dag 16: Cervantes - Perth (ca. 260 km).

Na een boeiende stop in het Yanchep National Park keert u terug naar Perth, waar uw autorondreis eindigt met het inleveren van uw huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

76476

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen in vermelde of gelijkwaardige hotels, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), AVIS huurauto cat. W (4WD Toyota Landcruiser Prado o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, optionele excursies, entreegelden en toegang nationale parken.

Opmerking

Beste reistijd: juni-september. Vanwege de hoge temperaturen in de zomermaanden is de periode van december tot maart slechts beperkt aan te raden of alleen te boeken met een ander reisprogramma; het Karijini Eco Retreat is volledig gesloten in februari, het restaurant van midden november tot eind februari. 3 personen gedeeltelijk in een 1- en 2-persoonskamer. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Wij raden aan om een satelliet telefoon te boeken, zodat u ook in afgelegen gebieden ontvangst heeft.