4WD-avontuur in Noord-Queensland

9-daagse autorondreis per 4x4 van/naar Cairns - strand, regenwoud en outback(ID: 139477)

Over de reis

Ontdek het tropische Noord-Queensland, weg van de gebruikelijke wegen en achter het stuur van een 4x4-wagen.

In een oogopslag

  • 9-daagse autorondreis van/naar Cairns
  • gedetailleerde routebeschrijving ter plaatse
  • unieke accommodaties
  • hoogtepunten: o.a. Cobbold Gorge NP, Undara, Daintree NP en Bloomfield Track

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Atherton Tablelands (ca. 90 km).

Na het ophalen van uw terreinwagen bij het stadsdepot begint uw 4WD-avontuur door het tropische Queensland. U verlaat de kust en rijdt richting de Atherton Tablelands. Maak zeker een stop bij de kratermeren Lake Barrine en Lake Eacham in het Crater Lake National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rose Gums Wilderness Retreat.

Dag 2: Atherton Tablelands (O).

Uw luxueuze houten bungalow (´tree house´) is gebouwd met liefde voor detail en verwent u met comfort en een heerlijk uitzicht. Afgelegen en uniek zijn hier de sleutelwoorden. Geniet vanuit uw whirlpool van het uitzicht op het Wooroonooran National Park en kom helemaal tot rust.

Dag 3: Atherton Tablelands - Cobbold Gorge NP (ca. 400 km) (O/D).

Na een fotostop bij de Millaa Millaa watervallen rijdt u via Ravenshoe en Mount Surprise naar de droge outback van de Gulf Savannah regio. Onderweg ziet u rode aarde en termietenheuvels.

Overnachting: 2 overnachtingen: Cobbold Village.

Dag 4: Cobbold Gorge NP (O/D).

Tijdens een begeleide tour leert u veel bij over het indrukwekkende canyon-landschap van de nog onbekende Cobbold Gorge. U wandelt op een rotsplateau met spectaculair uitzicht en vaart vervolgens met een kleine elektrische boot door de nauwe canyons. Hier leven o.a. zoetwaterkrokodillen.

Dag 5: Cobbold Gorge - Undara (ca. 230 km) (O).

In het Undara National Park treft u een boeiend landschap en een buitengewone atmosfeer aan. U overnacht in moderne bungalows midden in de outback. Als u uiterlijk om 16.00 uur aankomt, is de lunch in Undara inbegrepen. Vervolgens start de ca. 2 uur durende Wildlife at Sunset Tour: u wordt rondgeleid door de savanne bush, observeert inheemse wilde dieren, vogels en vleermuizen en geniet van een glas schuimwijn bij zonsondergang.

Overnachting: Overnachting: Discovery Resort Undara.

Dag 6: Undara - Chillagoe (ca. 210 km).

Verken ’s morgens de vertakte Undara lavagrotten tijdens de 2-uur durende Archway Explorer Tour met gids (de tour start om 8.00 of 10.30 uur - geef de gewenste starttijd aan bij het boeken). Daarna rijdt u langs typische outbacktracks naar Chillagoe.

Overnachting: Overnachting: Chillagoe Cabins.

Dag 7: Chillagoe - Cooktown (ca. 420 km).

’s Morgens kunt u optioneel de druipsteengrotten van Chillagoe bezoeken. Aansluitend rijdt u over geasfalteerde wegen naar het historische Cooktown, waar comfort van een aangenaam hotel op u wacht.

Overnachting: Overnachting: Sovereign Resort.

Dag 8: Cooktown - Daintree (ca. 125 km).

Cooktown, stad van historisch belang uit de tijd van de economische bloei, biedt ook vandaag nog tal van verrassingen. Of het nu gaat om het James Cook museum of om Cook’s Landing Point, de grote ontdekker is nog alomtegenwoordig. In de late morgen reist u verder in de richting van het Daintree National Park. Via de beroemde Bloomfield Track bereikt u in de namiddag een resort gelegen in het midden van het tropische regenwoud. Een wandeling in het oudste regenwoud ter wereld sluit de dag af (UNESCO Werelderfgoed).

Overnachting: Overnachting: Daintree Wilderness Lodge.

Dag 9: Daintree - Cairns (ca. 120 km) (O).

Na de oversteek van de Daintree River ziet u tijdens een River Cruise (optioneel) de zoutwaterkrokodillen die hier leven, evenals de unieke tropische fauna en flora. In de namiddag kunt u een stop maken bij de Mossman Gorge, met de mogelijkheid tot een frisse duik in de rivier, voordat u langs ontelbare droomstranden en via Port Douglas opnieuw Cairns bereikt. Na het inleveren van de huurauto eindigt uw reis door het veelzijdige Noord-Queensland.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

139477

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), Undara Tours en Cobbold Gorge Tour, 4WD terreinwagen van AVIS (Toyota Landcruiser Prado o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, entreegelden, optionele excursies.

Opmerking

Vanwege weersomstandigheden wordt de reis enkel aangeboden van april tot oktober. 3 personen samen overnachten soms in 2 kamers, 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers.