Staten, steden en gebieden in Australië

Bestemmingsoverzicht Australië, per staat

Australië maakt deel uit van het kleinste continent ter wereld, Oceanië, maar is zelf het grootste eiland ter wereld. Al wordt deze titel soms ook aan Groenland toebedeeld, Australië zelf wordt dan als continent gezien. Enigszins arbitrair, maar een feit is: Australië is enorm! Ter vergelijking: Europa is in zijn geheel maar iets groter dan Australië. Voor een optimale reiservaring is het dan ook ontzettend belangrijk om keuzes te maken. 

Binnen uw rondreis Australië kunt u een aantal staten / territoria tegelijk combineren. Veel gereden routes zijn bijvoorbeeld de route van Sydney naar Cairns, van Adelaide naar Melbourne (of v.v.) of zelfs de route van Adelaide naar Sydney waarbij u direct drie staten aandoet: South Australia, Victoria en New South Wales. Hier kunt u zelfs een vierde aan toevoegen als u ook Canberra (Australian Capital City) in de route opneemt. 

De staten van Australië

Canberra vanuit de lucht | vakantie Australië

Australian Capital Territory

Canberra, hoofdstad van Australië

In Australia Capitol Territory, of eigenlijk Canberra, zetelt de regering van Australië. Hier vind je het indrukwekkende National Museum of Australia en het Australian War Memorial.

Harbour Bridge Sydney | Australië rondreis

New South Wales

Metropool Sydney & prachtige natuurgebieden

De belangrijkste trekpleister van New South Wales is natuurlijk Sydney, maar u vindt hier ook prachtige natuurgebieden! De Blue Mountains, Barrington Tops, het Royal National Park en de Snowy Mountains.

Uluru - Northern Territory | vakantie Australië

Northern Territory

Red Centre & Top End!

Het zuidelijk deel van het Northern Territory vormt het hart van Australië, het wordt ook wel het 'Red Centre' genoemd. Met als bezienswaardigheid de wereldberoemde Ayers Rock. Het noordelijke deel wordt ook wel de 'Top End' genoemd. Darwin is de grootste stad in het noorden van Australië.

Queensland - Sea Turtle  | vakantie Australië

Queensland

Prachtige kustlijn en een Outback

Queensland wordt wel de Sunshine State van Australië genoemd, vanwege de aangename temperatuur en grote hoeveelheid zonneschijn gedurende het hele jaar. Het ligt aan de oostkust van Australië en heeft een prachtige kustlijn.

Koala op Kangaroo Island | vakantie Australië

South Australia

Festival state

South Australia staat, vanwege z'n gezellige wijn- en oogstfeesten, bekend als de "festival state". South Australia wordt gekenmerkt door woestijnen met zoutmeren, oeroude bergketens en vruchtbare kustvlakten.

Cradle Mountain | vakantie Tasmanië

Tasmanië

Het grootste eiland van Australië

Tasmanië, het op 240 km ten zuiden van Melbourne liggende eiland, wordt door steeds meer bezoekers bezocht. Er zijn schitterende natuurparken waar u heerlijk kunt genieten van de rust en de ongerepte natuur.

Victoria - Twelve Apostles | vakantie Australië

Victoria

Tips voor uw rondreis Victoria!

Een afwisselende staat met prachtige hoogtepunten. Metropool Melbourne, nationaal park The Grampians, de kleine pinguïns op Philip Island en de spectaculaire Great Ocean Road bieden allemaal een mooie toevoeging aan uw reis door Australië!

Western Australia © Antony Gormley | reizen naar Australië

Western Australia

Waanzinnige woestijnen van Western Australia!

Western Australia is de grootste staat van Australië. Een groot deel van Western Australia bestaat uit woestijn, in alle varianten. Nederlanders zetten ooit als eerste bezoekers voet aan wal in Western Australia en noemden het Nieuw-Holland.

Binnenlandse vlucht Australië

Binnenlandse vluchten stellen u in staat een groter deel van Australië te doorkuisen. De grote afstanden overbrugt u met een vlucht en ter plaatse kunt u de omgeving met zowel een huurauto als een camper verkennen, zo bent u in staat geheel verschillende bestemmingen binnen uw rondreis Australië op te nemen. De ene dag snorkelt u op het Great Barrier Reef, een paar dagen later staat u in het rode zand van de Outback en weer een paar dagen later geniet u van het bruisende stadsleven van Sydney of Melbourne. De mogelijkheden zijn oneindig! 

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende staten van Australië, of eigenlijk zes staten en 2 territoria. Per staat geven wij een flink aantal interessante bestemmingen weer, ter inspiratie voor uw route. Voor inspiratie en voorbeelden van routes kunt u kijken op rondreis Australië. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze reisspecialisten of een vrijblijvende offerte aanvragen.