Pitcairn

Startpagina voor reizen en vakanties naar de Pitcairn

Bevolking

Op Pitcairn wonen er ca. 50 inwoners. Dit zijn afstammingelingen van de muiterij op het Britse schip  HMS Bounty en hun Polynesische reisgenoten. Hun zevende dag is hier een zaterdag wat voor hen ook hun rustdag is op het eiland.
 

Talen

Op het eiland spreekt men Pitkern en Engels. Pitkern is ontstaan uit Tahitiaans en Engels. Pitkern wordt ook nog op Norfolk Island gesproken.
 

Paspoort/visa

Belgen en Nederlanders hebben een geldig paspoort nodig en een visum die men ter plaatse kan krijgen (USD 50), dit indien men niet langer dan 13 dagen op het eiland verblijft.
 

Vluchten en vliegverbindingen

Er is geen luchthaven op Pitcairn. U bereikt het eiland alleen met een cruiseschip of aan boord van met het bevoorradingsschip MV Claymore 2.
 

Fooien

Fooien zijn niet gebruikelijk. Voor een uitmuntende service bent u uiteraard vrij een beloning te geven.

Geschiedenis

De afstammelingen van de muiterij kwamen in 1790 aan op Pitcairn. Het eiland werd gekozen als toevluchtsoord en de muiters vestigden zich in het huidige Adamstown. Hun schip werd in brand gestoken. Vandaag kan u duiken naar het wrak.
 

Gezondheid

Voor reizigers uit Europa zijn geen inentingen nodig. Er is een eerste hulp op het eiland. Goede bescherming is aangewezen.
 

Klimaat/reistijd

Het klimaat op Pitcairn is het hele jaar door mild en vochtig met een 19°C in juli en augustus. De warmste maanden zijn februari en maart met een 24°C. Van december tot juli valt de meeste regen.

Ligging

Pitcairn is ca. 4,5 km² groot en ligt geïsoleerd in de Zuidzee. De meest nabijgelegen eilandengroep zijn de Frans-Polynesische Gambier Islands.
 

Tijdsverschil

De plaatselijke tijd is 9 uur later dan bij ons (in de zomer 10 uur).

Accommodaties

Overnachten doet u bij de plaatselijke bevolking.

Valuta en betaalmiddelen

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD1 = ca. EUR 0,60). Traveller cheques en creditcards worden aanvaard (met kosten).

Openingstijden

Post en supermarkt is open van 08.00 tot 09.00 uur.