Wewak

Bezoek Wewak tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

Wewak is de hoofdplaats van de provincie East Sepik. Dezewaterrijke provincie heeft een oppervlakte van 42.800 km² en telt 341.583 inwoners. De meeste inwoners leven in dorpjes langs de Sepik rivier of één van de talrijke zijtakken daarvan. Er zijn geen grote plaatsen in het binnenland.

Wewak ligt aan de kust, ten westen van de monding van de Sepik rivier. Maar vanuit Wewak kan via onverharde wegen landinwaarts worden gereisd naar tal van plaatsjes langs de Sepik rivier. Wewak is een rustig en charmant stadje, het heeft ongeveer 20.000 inwoners.

De Japanners hadden hier in de Tweede Wereldoorlog een grote militaire bases aangelegd, die het in 1944 en 1945 zwaar te verduren kreeg. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers staat er een gedenkteken.

Op een heuvel aan de rand van Wewak ligt de katholieke missiepost, die u kunt bezoeken.

In de banyan bomen leven veel vleermuizen, die tegen zonsondergang beginnen rond te vliegen en elke avond een roerig schouwspel opleveren.

Het Windjammer hotel is de beste accommodatie in Wewak.

Nabij Wewak, voor de noordkust in de Bismarck Zee, ligt Muschu Island. Het is een paradijselijk eiland met palmbomen langs maagdelijke witte zandstranden. Op het eiland ligt het idyllische plaatsje Sup, dat een fraaie kerk heeft.