Madang

Bezoek Madang tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

De badplaats Madang ligt aan de vruchtbare noordkust van Nieuw-Guinea.

Madang is deprovincie hoofdstad van de Madang Provincie aan de noordkust van het hoofdeiland van Papoea-Nieuw-Guinea. De stad Madang telt 362.805 inwoners op een oppervlakte van 29.000 km². Brengt u in ieder geval een bezoek aan het Cultural Centre, dateen interessante tentoonstelling van kunst en gebruiksvoorwerpen uit de regio herbergt.

Voor de kust liggen enkele vulkaaneilanden, die nog actief zijn. Madang was in de tweede wereldoorlog het toneel van felle gevechten, waarbij de stad vrijwel geheel werd verwoest. Bij de wederopbouw van de stad zijn veel parken en vijvers aangelegd, waardoor een aangenaam geheel is ontstaan. Voor de kust liggen ook tal van tropische eilanden, omringd door lagunes en koraalriffen. Duikers kunnen duiken op ondermeer wrakken van landingsboten uit de Tweede Wereldoorlog. Maar ook de kleurige koraalriffen en exotische vissen zijn prachtig mooi.

Houdt u er rekening mee dat in het regenseizoen (vooral dec-mrt)aan de noordkust vaak een straffe noordwesten wind waait.