Alotau

Bezoek Alotau tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

Alotau is de hoofdplaats van de Milne Bay Province. Deze provincie ligt aan de oostpunt van het eiland Nieuw-Guinea, heeft een oppervlakte van 14.000 km² en telt ruim 210.000 inwoners. De turquoise gekleurde Milne Bay domineert het gebied, het is een prachtige baai waarin verscheidene paradijselijke eilanden te vinden zijn. Het rustige stadje Alotau met z'n schilderachtige haven is zeker een bezoek waard. Alotau heeft ruim 10.000 inwoners. Alotau kan in uw reis worden opgenomen als op- of afstapplaats van de eilandencruise met de Melanesian Discoverer.

In de Milne Bay kan op de prachtige koraalriffen goed worden gedoken. Aan de noordzijde van de baai liggen de Trobriand eilanden, waar de inwoners op nog zeer oorspronkelijke wijze leven.

Trobriand Eilanden

Noordelijk van Milne Bay liggen de Trobriand-eilanden. Deze eilanden zijn bekend bij Antropologen vanwege de interessante leefgewoontes van de inwoners. De tijd lijkt hier stil gestaan te hebben, de eilanden worden nog weinig door toeristen bezocht, vanwege de afgelegen ligging.

Milne Bay & Trobriand-eilanden

Bij de meest oostelijk punt van het hoofdeiland van Papua Nieuw-Guinea ligt Milne Bay. De prachtige baai en nabij gelegen Trobriand eilanden zijn nog maar door weinig toeristen bezocht. Het gebied ligt namelijk erg afgelegen.