Lavongai

Bezoek Lavongai tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

Lavongai is de naam van zowel het eiland als districthoofdstad. Het is een groot vulkanisch eiland in New Ireland Province, en is onderdeel van de Bismarck Archipel. In 1960 had het eiland 5.000 inwoners; de huidige populatie is groter. Het eiland is 1186 vierkante kilometer groot en het hoogste punt is 960 meter. Er komen slechts twee soorten zoogdieren op het eiland voor, allebei vleermuizen. Voor sportduikers is het een paradijs om in de glasheldere ondieptes langs de kust, de vele oorlogswrakken van schepen en vliegtuigen te bezichtigen. Ook op het eiland zelf zijn er nog vele sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog.

Het eiland is een tijd een Duitse kolonie geweest; toen werd het in het Duits "Neu Hannover" genoemd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het eiland door de geallieerden veroverd. Na een tijd door Australië te zijn geregeerd, werd het in 1975 deel van de nieuwe onafhankelijke staat Papoea Nieuw-Guinea. In het Engels wordt vaak nog de oude naam gebruikt, New Hanover Island.

Hoogtepunten van Lavongai

  • Duiken naar de oorlogswrakken
  • Vliegtuigwrakken op land

Hotels

Hotels in Lavongai

Hotel in Lavongai? Zoek en boek uw hotel in Bismarck Archipel, Papua Nieuw-Guinea bij Pacific Island Travel. Klik hier voor de mogelijkheden!