Admirality Islands

Bezoek Admirality Islands tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

De Admirality Islands is een eilandengroep die bestaat uit 18 eilanden, die onderdeel vormen van de Bismarck Archipel. De eilanden worden soms ook Manus eilanden genoemd, naar het grootste eiland Manus. De eilanden zijn onderdeel van de Manus Province. De totale oppervlakte van de eilandengroep is 2100 km².

De grotere eilanden van de groep zijn Manus, Los Negros, Tong, Pak, Rambutyo, Lau, de St. Andrews eilanden, Baluan en Ndrova. Veel van de eilanden zijn atollen en onbewoond.

De temperatuur van de eilandengroep kent weinig variatie, met overdag maxima van 30-32 °C en 's nachts 20-24 °C. De jaarlijkse regenval is 3,4 mm en is enigszins seizoensgebonden, met juni-augustus als natste maanden.

Ninigo-eilanden

De Ninigo-eilanden zijn onderdeel van de Admirality Islands. Ze hebben een totale oppervlakte van 12.9 km². Er komt slechts één zoogdier voor, de prehistorisch geïntroduceerde koeskoes Spilocuscus kraemeri. De belangrijkste eilanden zijn:

  • Heina Atoll
  • Pelleluhu Atoll
  • Ninigu Atoll
  • Sama Atoll
  • Sumasuma Atoll
  • Awin Atoll

Manus

Manus is het grootste eiland van de Admirality Islands. Het eiland ligt in het noorden van Papoea New Guinea en teltca. 45.000 inwoners op een oppervlakte van 2100 km². Manus is het hoofdeiland van de provincie, het is vulkanisch van oorsprong en is 2020 km² groot. Het hoogste punt op het eiland is 719 m.

Hotels

Hotels in Admirality Islands

Hotel in Admirality Islands? Zoek en boek uw hotel in Bismarck Archipel (Papua Nieuw-Guinea), Papua Nieuw-Guinea bij Pacific Island Travel.