Beste Reistijd Papoea Nieuw Guinea

Beste reistijd voor uw rondreis door Papoea Nieuw-Guinea

Het weer in Papoea Nieuw-Guinea

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Papoea Nieuw-Guinea te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Papoea Nieuw-Guinea? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis. 

Beste reistijd voor Papoea Nieuw-Guinea
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Papoea Nieuw-Guinea

Het zeeklimaat maakt het Papoea Nieuw-Guinease weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan.

Komt in het noordoosten tussen december en maart de regen met bakken uit de hemel vallen, tussen mei en oktober is het zuidoosten aan de beurt. Oftewel moesson op moesson in Papoea Nieuw-Guinea. Wanneer u beide kanten van het eiland droog wilt ontdekken, blijven over de maanden mei, juni, oktober en november.

Feestdagen in Papoea Nieuw-Guinea

In Papoea Nieuw-Guinea gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • 13 juni: Koninginnedag
  • 23 juli: Herdenkingsdag
  • 16 september: Onafhankelijkheidsdag

Daarnaast gelden per deelstaat of eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van sportevenementen.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel lokale inwoners en expatriates (vooral die in de mijnbouw werkzaam zijn) ook op reis gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.