Magie van Paaseiland

4 dagen korte rondreis Paaseiland met excursies(ID: 22089)

Over de reis

Paaseiland is 162 km² groot en ligt midden in de Stille Oceaan, tussen Tahiti en Chili, beide op ca. 4.000 km afstand. Het wordt door de inheemse bevolking ook wel ´Te Pito o Te Henua´ (Navel van de Wereld) genoemd. Op dit mysterieuze eiland treft u langs de kust meer dan 1.000 grote, stenen beelden in het landschap, de Moai. Laat u betoveren door de magie van een van de meest afgelegen eilanden ter wereld!

In een oogopslag

  • 4 dagen Paaseiland met hotelaccommodaties
  • incl. excursies met Engelstalige gids
  • hoogtepunten Paaseiland
Vanaf € 839 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst op Paaseiland.

Aankomst op de luchthaven en transfer naar uw accommodatie. Bezoek de kerk, de markt en het museum in het dorp Hanga Roa. Rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: 3 overnachtingen: Hotel Puku Vai (STD) of Hotel Altiplanico (SUP).

Dag 2: Vaihu - Ranu Raraku - Ahu Tongariki - Anakena (ontbijt/lunch).

Vandaag leert u veel over de fascinerende geschiedenis van Paaseiland. Langs de kust van zwarte lavastenen bereikt u Vaihu, waar u de eerste Moai zult zien. Picknick in Ranu Raraku, de steengroeve van het eiland en aansluitend wandeling naar de vulkaan. Hier staan veel (onvoltooide) Moai aan de zuidhelling van de vulkaan. Daarna rijdt u naar Ahu Tongariki, met 15 Moai de grootste cultusplaats van het eiland. Als afsluiter bezoekt u het prachtig witte zandstrand Anakena. Hier kunt u zeven Moai zien, onder palmbomen liggen en in de warme oceaan zwemmen.

Dag 3: Orongo & Ahu Akivi (ontbijt).

In de ochtend excursie naar het zuiden van het eiland naar het ruïnedorp Orongo. De kraterrand van de vulkaan Rano Kau is een van de meest indrukwekkende landschappen van het eiland. Hier ziet u het heilige oord van de 150 in steen gehouwen ´vogelmensen´. In de namiddag excursie naar de Moai van Ahu Akivi. Anders dan de andere Moai op het eiland kijken deze naar de Stille Oceaan.

Dag 4: vertrek van Paaseiland (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven. Individuele terug- of doorreis.

Dag 5:

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

22089

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • korte internationale groepsreis of privéreis met lokale Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in de gekozen categorie (STD = 3* hotel, SUP = 4* hotel), vermelde maaltijden & excursies, entreegelden.

Exclusief

  • vluchten, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, fooien.

Opmerking

Bij transfers voor 08.00 u. & na 18.00 uur is een toeslag van toepassing.

Langer verblijf is mogelijk.

Prijzen niet geldig tijdens Tapati Festival (eind januari/begin februari).