Bestemming Paaseiland

Vakantie tips voor uw rondreis op Paaseiland (Rapa Nui / Easter Island)

Paaseiland heeft de vorm van een driehoek. De drie hoeken worden gevormd door drie vulkanische bergen: Maunga Terevaka (507 meter), Poike (370 meter) en Rano Kau (324 meter). Het landschap is heuvelachtig met weinig begroeiing. Aan de kustlijn zijn verschillende zandstranden te vinden. Paaseiland is het meest bekend om de kolossale Moai beelden die rondom het gehele eiland zijn te vinden. Daarnaast zijn er veel in steen gekerfde afbeeldingen te vinden (Petrogliefen). Ongeveer 90% van de bewoners woont in de hoofdstad en daarom zijn daar ook de meeste faciliteiten te vinden (winkels, hotels, cafe's enz.).

Hoogtepunten van Paaseiland

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Paaseiland.

Poike
De Poike is een van de drie niet-actieve vulkanen die samen het eiland Rapa Nui (Paaseiland) vormen. Met zijn hoogte van 370 meter vormt hij de op een na hoogste piek op het eiland, na Maunga Terevaka.

Hanga Roa | Paaseiland | Easter Island

Hanga Roa

Tips voor je rondreis Paaseiland - Rapa Nui

Hanga Roa is de hoofdstad van het Chileens-Polynesische eiland Rapa Nui, ofwel Paaseiland. Het is tevens de enige stad op het eiland.

Noordkust Paaseiland | Easter Island

Noordkust Paaseiland

Tips voor je rondreis aan de noordkust van het Paaseiland - Rapa Nui

Ontdek de noordkust van Rapa Nui. Wilde paarden, ruige kust en de hoogste Moai Ahu Te Pito Kura aan de noordkust bij de baai van La Pérouse.

Rano Kau | Paaseiland | Easter Island

Rano Kau

Tips voor je rondreis naar Rano Kau - Paaseiland

De Rano Kau is een dode schildvulkaan met een krater van 200 m diep en 1,6 km breed en een maximale hoogte van 324 m boven de zeespiegel, gelegen in het zuidwesten van Paaseiland.

Rano Raraku | Paaseiland | Easter Island

Rano Raraku

Tips voor je rondreis naar Rano Raraku - Paaseiland

Rond Rano Raraku staan nog 397 moai. Op de buitenste hellingen van Rano Raraku staan ca. twintig moai, sommige begraven tot de nek.