Beste reistijd Paaseiland

Het weer op Paaseiland

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reisbestemming of juist een actieve vakantie in de planning heeft: als u reist, is goed weer een fijne metgezel! 

Ook voor een bezoek aan Paaseiland is het handig om vooraf het klimaat in ogenschouw te nemen en niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Om de beste reistijd voor Paaseiland te bepalen, vindt u hieronder de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet in welke maanden de minste regen valt en de temperaturen het meest aangenaam zijn. U kunt uw reisperiode hier vervolgens op afstemmen. 

Beste reistijd voor Paaseiland

De gemiddelde temperatuur en neerslag op Paaseiland:

Paaseiland heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 15 tot 25 graden en tijdens de wintermaanden rond de 25 tot 30 graden. Paaseiland heeft geen typisch regenseizoen, zoals bij de meeste andere eilanden in de Stille Zuidzee. Er valt voldoende regen op het eiland, maar dit is behoorlijk evenredig verdeeld over alle maanden van het jaar. Alleen de maanden april en mei springen er uit: tijdens deze maanden valt de meeste regen. 

Puur gebaseerd op het klimaat, geven de oranje vlakjes in bovenstaande tabel de beste reistijd voor Paaseiland weer. December t/m februari is de drukste periode op Paaseiland. Wilt u deze drukte vermijden dan zijn de maanden maart en september t/m november erg geschikt voor een vakantie op Paaseiland.