Visum Nieuw-Zeeland

Hoe kunt u een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen?

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit dient u per 1 oktober 2019 een visum (eTA) aan te vragen. Dit visum is geldig voor een verblijf van maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland. Wilt u langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Den Haag. Dat is ook het geval als u een strafblad heeft of ooit een land uit bent gezet.

Het visum is twee jaar geldig en kunt u gebruiken voor meerdere bezoeken. Binnen de twee jaar mag u als toerist echter maximaal 90 dagen aan één stuk in Nieuw-Zeeland verblijven. Wel kunt u binnen de twee jaar meerdere keren een periode van maximaal 90 dagen in Nieuw-Zeeland verblijven.

Bent u een rondreis Nieuw-Zeeland aan het plannen? U dient al vóór vertrek naar Nieuw-Zeeland over een visum voor Nieuw-Zeeland te beschikken. Het betreft een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) of eVisitor genoemd, dat elektronisch aan uw paspoort gekoppeld wordt. Met de Nederlandse nationaliteit is het makkelijk een visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen. Hoe vraagt u een visum voor Nieuw-Zeeland aan? U leest hier meer over onder het kopje 'Hoe kan ik een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen?'.

Hoe kan ik een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen?

Voor Nieuw-Zeeland dient u vanaf 1 oktober 2019 in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een NZeTA visa waver. De visa waver dient u zelf online te regelen via immigration.govt.nz/nzeta of via de NZeTA app (Apple/Android).


Let op: vraag uw visum ver voor vertrek aan, het kan maximaal een week duren tot de aanvraag is goedgekeurd.

Kosten visum Nieuw-Zeeland

Als u een vakantie naar Nieuw-Zeeland bij Pacific Island Travel boekt, dient u zelf een elektronisch visum (eTA) aan te vragen. De kosten bedragen NZD 9 als u de app gebruikt of NZD 12 als u het visum online aanvraagt. U dient bij de aanvraag tevens een Visitor Conservation and Tourism Levy te voldoen van NZD 35.

Waar kan ik de status van mijn visum Nieuw-Zeeland opzoeken?

U kunt de status van uw huidige visum checken via https://nzeta.immigration.govt.nz/check-status.

Geldigheid paspoort

Als u naar Nieuw-Zeeland reist moet uw paspoort minstens een maand na vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig zijn. Het toeristenvisum dat u bij aankomst in Nieuw-Zeeland ontvangt, is een elektronisch exemplaar, u krijgt dus geen stempel in uw paspoort.

Let op: als u na koppeling van het visum aan uw paspoort een nieuw paspoort aanvraagt, dan dient het visum voor Nieuw-Zeeland opnieuw aangevraagd te worden. Het wordt niet automatisch aan het nieuwe paspoort gekoppeld.