TranzAlpine

De TranzAlpine, een van de mooiste treinreizen ter hele wereld!

De TranzAlpine staat hoog in het rijtje mooiste treinreizen in de hele wereld! Deze legendarische rit op het Zuidereiland voert je van Christchurch naar Greymouth, of andersom, en duurt ruim 4 uur. Onderweg trekken de mooiste landschappen aan je voorbij. Vanuit Christchurch kom je eerst langs de vruchtbare Canterbury Plains om daarna door de schitterende Waimakariri en Bealey Valleys te rijden. Onder je stroomt de Waimakariri rivier die is omzoomd door dichtbegroeide beukenbossen. Via de lange Otira Tunnel ga je naar een van de mooiste gebergtes van Nieuw-Zeeland: de Southern Alps in Arthur's Pass National Park. Dit park heeft enorm veel geologische en klimatologische contrasten. Aan de oostkant zijn vlaktes droog en begroeid met beemdgras.

Hoe meer je naar het westen gaat, hoe gevarieerder de omgeving wordt en zul je later door een dichtbegroeid regenwoud rijden. Hierna volgen de prachtige valleien van Otira en de Taramakau en Grey Rivers en het mooie met forellen gevulde Lake Brunner. De reis eindigt in Greymouth. Je kunt na een uur weer terug naar Christchurch maar natuurlijk kun je ook je reis voortzetten langs de wildernissen van de westkust.

Het treinstation van Christchurch ligt wat uit het centrum in aan de Clarence Street Addington, maar er gaan vanuit het centrum bussen naar het station. Greymouth ligt aan de westkust van het Zuidereiland aan Highway 6. Het treinstation ligt in het centrum van Greymouth aan de Mawhera Quay.

Het traject

Vertrek Christchurch 08.15 uur
Vertrek Rolleston om 08.34 uur
Vertrek Darfield om 08.53 uur
Vertrek Springfield om 09.15 uur
Vertrek Cass om 10.12 uur
Vertrek Arthur's Pass om 10.42 uur
Vertrek Otira om 11.03 uur
Vertrek Jacksons om 11.21 uur
Vertrek Moana (Lake Brunner) om 11.47 uur
Vertrek Kokiri om 12.03 uur
Aankomst Greymouth om 12.45 uur

Vertrek Greymouth om 13.45 uur

Vertrek Kokiri om 14.26 uur
vertrek Moana (Lake Brunner) om 14.42 uur
Vertrek Jacksons om 15.07 uur
Vertrek Otira om 15.33 uur
Vertrek Arthur's Pass om 15.57 uur
Vertrek Cass om 16.19 uur
Vertrek Springfield om 17.12 uur
Vertrek Darfield om 17.29 uur
Vertrek Rolleston om 17.47 uur
Aankomst Christchurch om 18.05 uur

Faciliteiten en service aan boord

De Tranz Alpine is voorzien van comfortabele stoelen met allen goed uitzicht op het prachtige natuurlandschap van het Zuidereiland. Via een hoofdtelefoon kunt u luisteren naar de informatie over de omgeving.

De trein heeft een bar waar u drinken, snacks en/of lichte maaltijden kan halen. 

Sanitaire voorzieningen zijn ook aanwezig.

Voorwaarden en belangrijke informatie

Voor actuele informatie en voorwaarden kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het organiseren van uw treinreis.