Nieuw-Zeeland met kinderen

Met het hele gezin op avontuur!

Een vakantie Nieuw-Zeeland en op avontuur met het gezin? Een aanrader! Nieuw-Zeeland is heel kindvriendelijk en biedt volop gelegenheid om het land op een ontspannen manier met het hele gezin te ontdekken.

Nieuw-Zeeland beschikt over een ruige en afwisselende natuur met vele ontdekkingsmogelijkheden. Machtige vulkanen, heerlijke stranden en natuurlijk Mount Cook, Fox Glacier en Franz Josef Glacier. Afgewisseld met bergen, glooiende heuvels, bossen, meertjes, riviertjes en weides met onverstoorbaar grazende schapen. De eilanden van Nieuw-Zeeland hebben veel te bieden, zowel het Noordereiland als Zuidereiland staat garant voor unieke belevenissen.

Ook op cultureel vlak heeft Nieuw-Zeeland veel te bieden. Aotearoa, oftewel 'land van de lange, witte wolk', werd al enkele eeuwen voor de Europeanen door de Maori, eigenlijk Polynesiërs, ontdekt. De Maori hebben een rijke cultuur waar je op verschillende plekken kennis mee kunt maken. Neem bijvoorbeeld deel aan een 'hangi' en geniet van deze bijzondere maaltijd die in een kuil in de grond, opgewarmd door hete stenen en afgedekt met aarde, wordt bereid.     

Nieuw-Zeeland kent veel diversiteit en korte afstanden, zodat je gedurende de dag veel verschillende indrukken kunt opdoen. Ideaal om samen met kinderen, op het gewenste reistempo, te verkennen. Op onze rondreis Nieuw-Zeeland pagina inspireren wij u graag met enkele mooie voorbeeldreizen.

Met een individuele reis op maat die is afgestemd op uw gezin wordt het een reis om nooit te vergeten!      

Vrijheid ten top

Nieuw-Zeeland staat bekend als een reisbestemming die een gevoel van complete vrijheid biedt, ideaal als u Nieuw-Zeeland met kinderen gaat verkennen! Deze vrijheid kunt u op meerdere manieren bereiken:

  • Met een camperreis Nieuw-Zeeland; u ervaart onderweg alle vrijheid en kunt per dag bepalen waar u gaat en staat.
  • Met een rondreis per huurauto; hier heeft u vooraf de route bepaald en de accommodaties vastgelegd, heeft u echter ter plaatse alle vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en bent u geen tijd kwijt aan het zoeken naar de volgende overnachtingsplaats.

Reizen met een camper

Als u met een camper door Nieuw-Zeeland reist, heeft u altijd uw huisje bij de hand. Ideaal voor kinderen die gebaat zijn bij overnachtingen in een vertrouwde omgeving; lekker iedere avond hetzelfde bed om te slapen en alle spulletjes bij de hand. Tot een goed gevulde koelkast aan toe, zodat lunch en diner op de mooiste plekken onderweg binnen handbereik zijn.

Onderstaand twee reisvoorbeelden, ter inspiratie. Voor een reis naar Nieuw-Zeeland met kinderen geldt dat wij u op maat adviseren over de meest geschikte camper passend bij de leeftijd van uw kinderen. 

27-daagse rondreis met een camper in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland Flycamper

27-daagse rondreis met camper

Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te verkennen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de nationale parken. Met deze reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.

Cathedral Cove | Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland flycamper en Fiji

35-daagse rondreis met camper incl. verlenging op Fiji

Verken per camper Nieuw-Zeeland. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de nationale parken. U sluit de reis af met 6 dagen strandverlenging op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.

Reizen met een huurauto

Ook met een huurauto kun je Nieuw-Zeeland uitstekend met kinderen verkennen. Kies voor een comfortabele auto met voldoende ruimte op de achterbank en zorg voor een goed uitgebalanceerde route die voldoende ruimte laat om de omgeving te verkennen.

Overnachten kunt u bij de vele accommodaties onderweg die in alle varianten aangeboden worden. Bijvoorbeeld hotels met familiekamers, B&B’s, homestays of cottages met meerdere slaapkamers. Onze reisspecialisten stellen graag samen met u een reis samen die helemaal aansluit op uw wensen.

Campings Nieuw-Zeeland

Goed om te weten als u kiest voor de camperreis Nieuw-Zeeland; campings in Nieuw-Zeeland beschikken over uitstekend sanitair en zijn vaak uitstekend ingericht op kinderen. Net als in Europa is er keuze uit basic campings en campings met alles erop en eraan. Veruit de meeste campings beschikken over een zwembad. Goed uitgeruste campings vindt u bijvoorbeeld bij de Top 10 Holiday Parks keten: https://top10.co.nz/. Wilt u middenin de natuur kamperen of op avontuurlijkere plekken overnachten, dan zijn de DOC, Department of Conservation, campings zeer geschikt: http://www.doc.govt.nz/

Leuk om te doen met kinderen in Nieuw-Zeeland

Een familiereis naar Nieuw-Zeeland leent zich uitstekend voor enkele bijzondere activiteiten. Walvissen spotten bij Kaikoura bijvoorbeeld, of zwemmen met dolfijnen in de Bay of Islands op het Noordereiland of bij Kaikoura op het Zuidereiland. Verbaas je samen over de thermische activiteiten, en de stank, bij Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Met zijn kleurrijke Champagne Pool, bubbelende modderpoelen en spuitende geiser een zeer bijzonder schouwspel.

Bewonder de prachtige Milford of Doubtful Sound tijdens een comfortabele boottocht, of schreeuw het samen uit tijdens het raften. Overbrug samen de Tongariro Crossing en duik op verschillende plekken in Nieuw-Zeeland in de Maori cultuur. Nieuw-Zeeland biedt unieke belevenissen om samen met het gezin te ondernemen en nooit meer te vergeten! 

Onze reisspecialisten adviseren u graag over de excursies en dagtochten aansluitend op de leeftijd van uw kinderen en passend in uw reisschema.

Ter plaatse

Afhankelijk van het gebied waarin u reist, beschikt Nieuw-Zeeland over een uitgebreid netwerk aan supermarkten met een zeer goed en uitgebreid assortiment (bijvoorbeeld de ketens Pack 'n Save en Countdown). Nieuw-Zeeland beschikt over een uitgebreid netwerk van meer dan 80 Visitor Information Centres, genaamd i-SITE (vergelijkbaar met de VVV), hier vindt u allerhande lokale informatie. Bij de i-SITES werken lokale medewerkers die u graag helpen de leukste plekjes ter plaatse te vinden waar u met uw kinderen naartoe kunt gaan. De kaart waar alle i-SITES zich bevinden, vindt u hier: i-SITES Nieuw-Zeeland. De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn bovendien zeer vriendelijk en behulpzaam!

Familiereis Nieuw-Zeeland boeken

Wilt u uw reis naar Nieuw-Zeeland boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op. Nieuw-Zeeland met kinderen is een belevenis! 

Kinderkorting

Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen kunt u in aanmerking komen voor kinderkorting. Deze korting geldt voor zowel de internationale vluchten als voor de accommodaties, mits de kinderen bij u op de kamer slapen. Onze reisspecialisten informeren u graag voor welke korting u in aanmerking komt.