Southern Alps

De Southern Alps mogen tijdens uw rondreis niet ontbreken

De Southern Alps is de van noord naar zuid lopende bergketen over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het gebergte omvat bergpieken tot boven de 3000 meter (zoals Mount Cook), gletsjers en bergmeren. Aan de westzijde van de Southern Alps strekt zich de ruige West Coast uit. Aan de oostzijde strekken zich de vlaktes van Canterbury uit en het heuvelland van Otago. In het zuiden lopen de Southern Alps uit in het heuvelland van Southland en Fiordland. In het noorden lopen de Southern Alps uit in de heuvels rond het wijngebied van Marlborough en in de natuurparken Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en Nelson Lakes National Park.

In de Southern Alps liggen plaatsen als Queenstown, Wanaka, Twizel, Lake Tekapo en Mount Hutt. U kunt de Southern Alps oversteken bij 3 passen, namelijk de Arthur's Pass, de Lewis Pass en de Haast Pass.

Hoogtepunten van de Southern Alps

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van de Southern Alps:

  • Arthurs Pass
  • Lake Tekapo
  • Mount Cook
  • Queenstown
  • Wanaka

Lake Tekapo

Ongeveer 48 kilometer ten noorden van Twizel ligt een mooi bergmeer: Lake Tekapo. Het meer is bijzonder mooi, helder en heeft een opvallende blauwe kleur. De blauwe kleur is het gevolg van fijn gruis dat in het water zweeft en aangevoerd wordt door de gletsjers. In het meer kunt u zwemmen, zeilen, kajakken en vissen. Vanaf de rondom liggende bergen kunt u ook hanggliden. Voor een perfect uitzicht over het meer moet u eerst een wandeling van een kleine drie uur ondernemen naar de top van Mount John.