Nelson Lakes National Park

Een schitterend bosrijk en bergachtig gebied

Het Nelson Lakes National Park ligt aan de noordkant van de Southern Alps op het Zuidereiland en is een schitterend bosrijk en bergachtig gebied. Het park heeft toppen van boven de 2000 meter en verscholen tussen de bossen liggen de gletsjermeren Lake Rotoroa en Lake Rotoiti. Door de dichte begroeiing van de bossen is de luchtvochtigheid erg hoog wat weer zorgt voor een weelderige varen- en mossenvegetatie. Boven de boomgrens groeien en bloeien kruiden en alpenbloemen. In en rond de rivieren en meren leven veel soorten watervogels en vissen, zoals forellen en palingen. Wanneer u wilt gaan vissen zorg dan wel voor een visvergunning die u bij het Rotoroa Ranger station of bij de plaatselijke hengelsportwinkels kunt krijgen. Skiën behoort ook tot de mogelijkheden en dan vooral in de maanden juli tot september, afhankelijk van de sneeuwcondities. De beste skifaciliteiten vindt u bij het Rainbow skifield.

Naast de eerder genoemde activiteiten leent het park zich uitstekend als wandelgebied. Er zijn veel uitgezette wandelroutes door prachtige natuur en het is hier erg rustig. Oorzaak van dit laatste is dat er nauwelijks auto's kunnen komen. De watertaxi vanuit St. Arnaud is de makkelijkste manier om het park binnen te komen.

Rondom de meren is een netwerk aan prima onderhouden wandelroutes uitgezet die in lengte variëren van 10 minuten tot een week. Kiest u voor een meerdaagse 'tracking' dan zijn er hutten op de route waar u kunt overnachten. Reserveer de hutten van te voren want het kan erg druk zijn, zeker in de zomer. De mooiste route is de 80 kilometer lange Travers – Sabine Circuit en gaat door twee dalen, over een bergpas, door het mooie Howard Speargrass gebied en langs de twee gletsjermeren. Informatie over wandeltracks, kaarten en de hutten kunt u krijgen bij het Rotoroa Ranger Station en in het informatie centrum van het park in St. Arnaud.

Hoogtepunten van Nelson Lakes National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Nelson Lakes National Park:

  • Lake Rotoroa
  • Lake Rotoiti
  • Skiën bij het Rainbow Skifield