Hanmer Springs

Bekend om zijn thermaal bronnen

Op ongeveer 136 kilometer ten noordwesten van Christchurch ligt in een vallei begroeid met bossen het rustige plaatsje Hanmer Springs. Het plaatsje is bekend om zijn thermaal bronnen, maar ondanks dat nog niet overspoelt door toeristen. Het is hier heerlijk relaxen na een vermoeiende dag in een van de zoetwater- of thermische baden, vooral die laatste zijn met een watertemperatuur tussen de 36 en 40 graden een echte aanrader. Terwijl u hier ronddobbert, kunt u genieten van het mooie uitzicht op het omringende landschap met beboste bergen en heuvels. Mocht dit nog niet voldoende ontspannen dan bestaat ook de mogelijkheid voor een massage.

De Hanmer Springs werden bij toeval door een schaapherder in 1859 ontdekt, maar pas in 1883 officieel geopend. De bronnen werden in het verleden gebruikt o.a. voor de verzorging van gewonde soldaten die terugkeerde van een oorlog. Later ook voor hulp aan psychiatrische patiënten en aan alcohol verslaafde personen. Tegenwoordig worden deze bronnen door het Queen Mary ziekenhuis geëxploiteerd, maar zijn ook toegankelijk voor het publiek.

In de omliggende heuvels en bossen is het heerlijk toeven en kunt u actief bezig zijn. Vele wandelroutes en mountainbike routes zijn hier uitgezet, maar ook paardrijden, vissen, raften, jetboaten en skiën in de winter behoren tot de mogelijkheden. Voor durfals is de mogelijkheid om te gaan bungeejumpen vanaf de 37 meter hoge Waiau Ferry Bridge. Voor meer informatie over deze activiteiten en tours kunt u terecht bij het Hurunui Visitor Information Center in Hanmer Springs.

Hoogtepunten van Hanmer Springs

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Hanmer Springs:

  • Thermaal bronnen
  • Bungeejumpen vanaf de Waiau Ferry Bridge