Waitomo

Bezoek de bekendste Glowworm Cave

Waitomo betekent letterlijk in de Maori-taal: water dat door een hol stroomt. De Waitomo Caves vormen een een gigantisch grottenstelsel waarvan een groot deel nog niet eens is ontdekt. Al wel gevonden zijn de Ruakuri- en Awanui grotten en de werkelijk prachtig mooie en bekendste Glowworm Cave. Deze zijn allemaal voor het publiek opengesteld en je gaat er tijdens een tour met bootjes langs allerlei stalactieten en stalagmieten. Houd er rekening mee dat er in december en januari rijen voor deze tochten staan, maar sla de Glowworm Cave hierdoor niet over! Moeder natuur heeft hier ontzettend haar best gedaan er iets moois van te maken. Miljoenen gloeiwormen bedekken het plafond van deze grot en het lijkt net alsof de Melkweg uit de hemel is gedonderd en zich heeft vastgeplakt aan deze grot. Neem wel een warme trui mee want het onder de grond is het behoorlijk koud.

De Waitomo Caves zijn niet alleen om rustig vanuit een bootje te bekijken; hier hebben de Kiwi's ook weer een aantal waanzinnige adventure sports bedacht. Wat dacht u van black-water raften? Liggend in een luchtband laat u zich meedrijven met de stroom van de ondergrondse rivier van de Ruakuri Cave. U gaat door allerlei donkere gangen, smalle doorgangetjes en watervallen en je komt door een tunnel met gloeiwormen! U kunt het nog uitdagender maken door de tocht te doen waarmee u ook gaat abseilen, klimmen en door nog meer gangen gaat. In de Lost Word Cave is er de mogelijkheid om van 100 m te abseilen. Dit is echt één van de uitdagenste dingen om te doen in Nieuw-Zeeland! En u hoeft er niet eens veel ervaring voor te hebben.

De Waitomo Caves liggen 2,5 uur rijden ten zuiden van Auckland en 2 uur ten westen van Rotorua, vanaf de Stuart Highway 8 km naar het westen aan de Waitomo Caves Road.

Hoogtepunten van Waitomo

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Waitomo:

  • Waitomo Caves