Palmerston North

Tweede universiteitsstad van Nieuw-Zeeland

Het plaatsje Palmerston North, dat op het zuidelijk deel van het Noordereiland ligt, is niet de plek waar veel bezoekers aan Nieuw-Zeeland op afkomen. Voor reizigers die op weg zijn naar Wellington is deze plaats een prima stop om een lange rit te onderbreken. Het is een plezierig stadje dat na Dunedin de tweede universiteitsstad is en daardoor een relaxed studentensfeertje uitstraalt. Er worden in de zomer veel theater- en muziekvoorstellingen gegeven, vooral op en rond The Square in hartje stad. The Square is een park van ongeveer zes hectare groot en een prima plaats om te relaxen en mensen te kijken.

Palmerston North heeft daarnaast nog een aantal musea waarvan de Manawatu Art Gallery en het Te Manawa Museum de moeite waard zijn. De Manawatu Art Gallery is een interessante galerie vol met moderne kunst met daarbij de nadruk op het werk van Nieuw-Zeelandse kunstenaars uit de jaren '70. Het Te Manawa Museum herbergt drie verschillende musea die historie, kunst en wetenschap combineert. Ook kinderen kunnen hier plezier beleven in het gedeelte 'Kids Own' met tunnelavonturen, een muur met bevroren schaduwen en een ultraviolette kamer. Houdt u van rugby, bezoek dan het Rugby Museum waar u de geschiedenis van deze sport in Nieuw-Zeeland kunt beleven zowel in beeld als geluid.

Hoogtepunten van Palmerston North

 

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Palmerston North:

  • Manawatu Gorge
  • The Herb Farm

Manawatu Gorge

De imposante Manawatu Gorge ligt op ongeveer 15 kilometer noordelijk van Palmerston North. Door de gorge stroomt de Manawatu River op een wel heel vreemde manier. De rivier gaat eerst in oostelijke richting, als het ware berg op, om vervolgens om te draaien in westelijke richting, richting de Tasmanzee. Door deze merkwaardige 'twist' is een tochtje per jetboat voor de liefhebbers uniek. De jetboat scheurt langs de steile wanden van de gorge en maakt hier en daar een spin van 360 graden. Wilt u dit meemaken dan kunt u trips boeken in Palmerston North.

The Herb Farm

Bent u moe van het reizen door Nieuw-Zeeland en even aan rust en ontspanning toe? In The Herb Farm gardens kunt u heerlijk bijkomen in de 14 verschillende kruidentuinen die u hier kunt vinden. Elke tuin heeft zijn eigen thema en u hebt de mogelijkheid met een gids door de tuinen te lopen waarbij u informatie krijgt over de diverse kruiden en de werking hiervan. Ook kunt u deelnemen aan een workshop waarbij u onder begeleiding uw eigen "beauty product" kunt samenstellen. Heeft u daar geen zin in of geen tijd, dan kunt u in de winkel het product van uw keuze kopen.