Hauraki Gulf Islands

Ontdek de verschillende eilanden

Even ten oosten van Auckland ligt een groep eilanden in de Hauraki Gulf. De eilanden Rangitoto, Motutapu, Waiheke, Great Barrier en Little Barrier worden door de Maori ook wel "drijvende eilanden" genoemd. De eilanden zijn populair als weekend bestemming voor de inwoners van Auckland om te relaxen en te sporten. Van alle eilanden behoren er 47 tot beschermd gebied waar zeldzame vogels leven en inheemse bomen en planten groeien. De eilanden zijn onder andere bereikbaar per ferry. Zeilers kunnen met een zeilboot de eilanden bezoeken.

Hoogtepunten van Hauraki Gulf Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Hauraki Gulf Islands:

  • Rangitoto & Motutapu Island
  • Waiheke Island
  • Great Barrier Island & Little Barrier Island

Rangitoto & Motutapu Island

Deze twee eilanden liggen op slechts tien kilometer afstand ten noordoosten van Auckland en worden door een weg met elkaar verbonden. Rangitoto Eiland is een vulkaan die 250 jaar geleden uitgedoofd is en vanaf de top heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht. U kunt hier prima wandelingen maken en in ongeveer 4 uur loopt u het eiland rond. Zorg wel voor goede wandelschoenen. Motutapu is in tegenstelling tot Rangitoto helemaal met grasland bedekt waar schapen en koeien rustig grazen. Ook hier zijn wandelingen mogelijk en kamperen op een eenvoudige camping behoort tot de mogelijkheden.

Waiheke Island

Dit eiland is een van de grootste en het meest populair onder Aucklanders voor een weekend trip. De witte zandstranden en de mooie baaien nodigen uit om heerlijk te relaxen en te genieten. Het weer is hier over het algemeen beter met meer zon en hogere temperaturen dan in Auckland zelf. Er zijn restaurants en accommodatie mogelijkheden die een kort verblijf hier erg aangenaam maken. Mocht u niet enkel willen luieren dan heeft het eiland nog andere mogelijkheden, zoals wandeltochten maken, zeekajakken, surfen of paardrijden. Ook wijnproeven op een van de wijngaarden op dit eiland is mogelijk maar ook een bezoek brengen aan een kunstatelier of galerie van een van de kunstenaars die zich hier gevestigd hebben. De bekendste galerij is Artworks.

Great Barrier Island & Little Barrier Island

Op 35 minuten vliegen van Auckland ligt het grootste eiland van de Hauraki Golf, het Great Barrier Eiland. Ook dit eiland is bijzonder geliefd onder de inwoners van Auckland, mede door de schitterende natuur, de mooie zandstranden en baaien. Toch is het eiland nog redelijk primitief. Zo is er bijvoorbeeld geen waterleiding maar wordt het regenwater opgevangen en via daken in reservoirs opgevangen, waarna het dienst doet als drinkwater. Elektriciteit wordt door dieselgeneratoren en windmolens opgewekt en zijn veel wegen onverhard. Toch leven hier een paar honderd inwoners permanent, voornamelijk kunstenaars, boeren en vissers. Voor u als bezoeker zijn er voldoende activiteiten; u kunt zwemmen, snorkelen, wandelen door dichtbegroeide bossen. Voor de surfers is de ruige oostkust een prima plek en kunnen zij hier hun hart ophalen. Little Barrier Eiland is een dierenparadijs waar verschillende bedreigde diersoorten leven in de dichte bossen. Het is alleen mogelijk dit eiland te bezoeken met een vergunning.