Grande Terre

Informatie en autorondreis(ID: 11834)

Over de reis

Het hoofdeiland van Grande Terre is heel gevarieerd. De hoofdstad ligt op ca. 45 minuten rijden van de luchthaven Tontouta. Noumea is een mondaine stad en ademt de charme van de Côte d'Azur. Bars en cafés zijn er in overvloed. Kleine eilanden en zandbanken garanderen het Zuidzee-gevoel. Bij het verlaten van de hoofdstad komt u meteen in een andere wereld terecht: kleine dorpen en lokale stammen, deels verborgen te midden van een weelderige vegetatie, valleien, bossen, watervallen, de ´hen´ van Hienghène aan de oostkust, het Riviere Bleue park in het zuiden, de thuisbasis van de loopvogel Kagu en talloze inheemse flora. De westkust is een savanne-landschap met theeplantages. Dit is de plaats waar de cowboys en boeren (´Broussards´) hun vee houden.

Een autorondreis op Grande Terre, het hoofdeiland van Nieuw-Caledonië, is ideaal om de verschillende aspecten van het eiland te leren kennen.

In een oogopslag

  • 8-daagse autorondreis van/naar Noumea
  • autorondreis voor ontdekkers
  • voertuigverzekering met eigen risico
  • inclusief ontbijt

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Noumea.

U wordt begroet op de internationale luchthaven van Tontouta. Transfer naar het hotel. De hoofdstad van Nieuw-Caledonië doet een beetje aan als Parijs met palmbomen. Geniet van een wandeling aan de baai van Anse Vata en de Baie des Citrons, of bezoek de vuurtoren Phare Amedee en het culturele centrum Tjibaou.

Overnachting: Overnachting: Le Lagon, Studio

Dag 2: Noumea - Kone (O) (ca. 274 km), start om 09.00 u.

Om 9.00 uur haalt u uw huurauto op. U verlaat Noumea in noordelijke richting. Eerste stop bij de Niaouli Distillery in Boulouparis. De Niaouli-boom groeit alleen hier. Het extract van de vruchten en bloesems wordt gebruikt voor parfums en heilzame zalfjes. In Bourrail bezoekt u het mooie strand en geniet u van het uitzicht op Turtle Bay. In de late namiddag bereikt u Kone.

Overnachting: Overnachting: Hotel Hibiscus, Standard Room.

Dag 3: Kone - Hienghene (O) (ca. 120 km).

Na het ontbijt bezoekt u het unieke ´Coeur de Voh´. De opvallend hoge begroeiing van de mangroves vertoont de vorm van een hart. In de middag rijdt u door naar Hienghène, en verder naar de 60 m hoge ´Linderalique Rocks´ (zwart kalksteen).

Overnachting: 2 overnachtingen: Koulnoue Village, Premium Bungalow.

Dag 4: Hienghene (O).

Vrije dag. U kunt bijv. een bootexcursie maken naar de zandsteenklippen, begeleid door een Nieuw-Caledonische gids. Voor de kust vindt u een broedende hen en een sfinx: twee buitengewone rotsformaties in zee.

Dag 5: Hienghene - Poindimie (O) (ca. 75 km).

Geniet van het uitzicht op de lagunes. In de middag verblijft u bij het witte zandstrand bij het hotel of maakt u een wandeling in Amoa of in het Tchamba dal.

Overnachting: Overnachting: Tieti Tera Beach Resort, Tropical Garden Bungalow.

Dag 6: Poindimie - Sarramea (O) (ca. 208 km).

Stop bij de watervallen van Bà in Houailou. Daarna rit via de Col des Roussettes Pass naar Sarramea.

Overnachting: Overnachting: Evasion Hotel, Bungalow.

Dag 7: Sarramea - Noumea (ca. 110 km). (O).

Verder naar La Foa. U verlaat de hoofdweg en rijdt verder naar Oua Tom, een klein traditioneel dorpje, ideaal voor uw middagpauze met lunch. Vervolgens rijdt u terug via de hoofdweg naar Noumea, waar u uw huurauto weer inlevert. Maak nog een wandeling langs de winkelstraat met talrijke boutiques, of bezoek de markt of de Aziatische wijk.

Overnachting: Overnachting: Le Lagon, Studio.

Dag 8: Noumea (O).

Transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

11834

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • autorondreis, 7 overnachtingen in de vermelde hotels, vermelde maaltijden (O=ontbijt), 6 dagen huurauto van Thrifty cat. B (Peugeot 206 o.g. met airco, incl. ongelimiteerd aantal km en voertuigverzekering met EUR 1.508 eigen risico (ophalen en inleveren bij het hotel).

Exclusief

  • eventuele toeslagen, brandstof, optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Momenteel is toegang tot Nieuw-Caledonië niet mogelijk. De reizen zullen ten vroegste begin 2023 opnieuw worden aangeboden. Zodra we nieuwe prijzen en beschikbaarheid hebben, zullen we de tours in onze catalogus bijwerken.